Dissabte, maig 18, 2024
20.3 C
Barcelona

L’OCH demana una reunió amb Ada Colau per a abordar les agressions homòfobes

26/02/2020 - EFE

L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) ha enviat aquest dimarts un certificat administratiu en el qual demana a l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau una reunió per a abordar els casos “d’incidències de LGTBIfòbia, que requereixen respostes polítiques rigoroses i efectives”.

L’organització ha reclamat “establir una reunió formal en el termini d’un mes” i ha assenyalat que a pesar que l’OCH manté contactes bilaterals amb diferents àrees de l’ajuntament, la situació requereix una reunió formal amb l’alcaldessa.

L’entitat ha lamentat “l’augment d’aquestes incidències comunicades a l’OCH, que en 2019 van ser 160 en tota Catalunya i 71 a la ciutat de Barcelona, una tendència que continua a l’alça en 2020, concentrant Barcelona gairebé el 50% de les incidències comunicades”.

L’OCH ha recordat que el Parlament de Catalunya va aprovar la llei 11/2014 per a garantir drets al col·lectiu LGTBI i ha posat en valor el Pla Municipal per a la Diversitat Sexual i de Gènere de l’Ajuntament de Barcelona per a desenvolupar aquesta llei.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio