Dilluns, abril 22, 2024
11.4 C
Barcelona

Jorge Domingo de Xcèntric: “El cine experimental es el lugar perfecto para expresar cine LGTBI”

25/02/2020

A ‘Quin Orgull!‘ ens agrada promoure, entre altres coses, la cultura audiovisual. Per això, Oriol Serra ha entrevistat a Jorge Domingo, responsable de l’arxiu Xcèntric del CCCB, que parla del descobriment d’una nova etiqueta de cinema LGTBI.

“Nos faltaba organizar las películas entorno a lo LGTBIQ+, dentro de la indústria estaban muy escondidas” comenta l’expert.

L’arxiu Xcèntric és un recorregut per la història del cinema experimental a través del qual descobrir les principals fites, els corrents més influents i alguns dels artífexs més radicalment lliures d’aquest cinema antindustrial, imperfecte, imaginatiu, sensorial i lúdic.

Les pel·lícules que conformen l’Arxiu Xcèntric són en la seva majoria curtmetratges d’artistes que han trobat al cinema el seu mitjà d’expressió. Algunes d’aquestes, han estat projectades al programa del CCCB; unes altres són simplement afins a aquest. Cada títol es presenta amb una sinopsi i biografia del seu autor i a vegades s’acompanya d’una breu declaració del mateix artista a manera de presentació.

Alguns dels autors representats són Peggy Ahwesh, Martin Arnold, Stan Brakhage, Abigail Child, Stephen Dwoskin, Harun Farocki, entre altres.

Resultat d'imatges per a "xcentric"