Dijous, maig 16, 2024
14.2 C
Barcelona

Barcelona celebrarà Sant Jordi al centre de la ciutat amb “una superilla literària”

L’Ajuntament de Barcelona i la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes han dissenyat una “superilla literària” de Sant Jordi que pretén recuperar la normalitat prepandèmica. De fet, s’ha especificat l’epicentre de la diada d’aquest 2022 serà el tram entre Gran Via amb l’avinguda Diagonal, i entre els carrers de Pau Claris i Balmes.

Aquestes àrees farà que els vehicles sols podran circular pels carrers perimetrals i també pels d’Aragó i València; la resta seran per a vianants. Dintre d’aquest perímetre -d’accés lliure i sense restriccions d’aforament- hi haurà dos espais: l’eix del Passeig de Gràcia estarà reservat per a llibreters i floristes professionals, i a l’eix de Rambla de Catalunya s’hi instal·laran les associacions i entitats. Com sempre, hi haurà parades a altres espais de la ciutat.

La proposta consensuada entre el Consistori, la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes no impedirà la presència de parades i activitats en altres indrets de la ciutat però sí que esponjarà tota una zona cèntrica habitualment molt congestionada durant la diada, a base de tallar el trànsit rodat i distribuir més les parades dins d’un perímetre de 140.000 metres quadrats (20 camps de futbol).

Pel que fa la diada fora d’aquest perímetre, hi ha espais com la Rambla on encara no està tancat si hi haurà parades, com un any qualsevol. En canvi, ja és segur que els llibreters i floristes professionals disposaran d’altres espais en exclusiva, repartits per diferents punts de la ciutat. En concret, són la Plaça Valdivia, Passeig Lluís Companys, Plaça de la Vila de Gràcia, Plaça d’Orfila, plaça Sarrià, Espai Poblenou-Pallars-Llacuna-Pujades, Plaça Reial, Plaça Universitat, i Passeig Sant Joan / Arc de Triomf.

Aquest any, les entitats, associacions, altres col·lectius i particulars que vulguin tenir parada durant la diada ho podran sol·licitar a través del programa DRAC de tramitació en línia dels permisos i llicències municipals preceptius.

ACN BCN

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio