Dissabte, maig 18, 2024
15.5 C
Barcelona

Mor Isabel Torres, actriu protagonista de “Veneno”

Isabel Torres, actriu coneguda pel seu recent paper de Cristina Ortiz en la sèrie “Veneno” i presentadora de televisió, ha mort als 52 anys a causa d’un càncer de pulmó que patia des de 2018 i que va fer públic en 2020.

La família de l’artista ha confirmat la notícia a través del seu compte d’Instagram: “Avui, 11 de febrer de 2022, acomiadem a Isabel. Encara que la seva família i amics sentim profundament la seva pèrdua, sabem que allà on vagi es divertirà com només ella sap. Gràcies per totes les mostres d’afecte i preocupació. ha marxat sentint-se molt volguda i abrigallada”, escrivien al costat d’una foto de l’artista.

Malgrat comptar amb una llarga trajectòria artística, la seva fama mundial li va arribar en 2020 quan es va convertir en una de les protagonistes de “Veneno”, el biopic sobre Cristina Ortiz que van escriure i van dirigir Javier Ambrossi i Javier Calvo.

La intèrpret va ser tot un referent per a la comunitat LGTBI+, i concretament per a trans, sent una autèntica pionera. En 1996, es va convertir en la primera dona trans a aconseguir el reconeixement de la seva identitat sexual en el seu DNI a Canàries i una dècada després, en 2005, va ser la primera dona trans candidata a Reina del Carnestoltes de Las Palmas.

Nascuda en 1969 a Las Palmas de Gran Canaria, va voler acomiadar-se dels seus seguidors al novembre de 2020 amb un esquinçador missatge, després d’haver patit una recaiguda en la malaltia i que els metges li haguessin donat a penes dos mesos de vida, encara que finalment va sobreviure gairebé dos anys.

“Aquest és l’últim vídeo que faré d’antuvi per als meus seguidors, per a tots els meus fans (…) he estat malament i volia dir-los com estic”, començava dient Torres en el vídeo: “He tingut una miqueta més de metàstasi en els ossos i per això he estat ingressada a l’hospital, encara que ara estic a casa de la meva millor amiga Maru, que és com la meva germana. M’està cuidant”, deia l’actriu.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio