Dimarts, febrer 20, 2024
14.7 C
Barcelona

Dia de les Famílies: “És un dia especial perquè no ens discrimina”

15/05/2020 - Quin Orgull 

Avui, 15 de maig, se celebra el Dia Mundial de les Famílies, una jornada inclusiva on les famílies LGTBI celebren i segueixen reivindicant el seu paper i lluita. Per aquest motiu el programa ‘Quin Orgull’, tot i no està realitzant emissions en directe a causa de l’Estat d’Alarma, ha volgut comptar amb Luca Tancredi Barone i l’Associació de Famílies LGTBI per explicar la importància del dia i com celebraran la jornada d’enguany tot i el confinament.

“És imprescindible celebrar-ho. Les famílies LGTBI hem fet un camí molt llarg ple d’entrebancs”

Si t’has perdut el programa d’avui, el pots escoltar el fragment a continuació:

Vídeo per celebrar la jornada tot i el confinament

Coincidint amb la jornada l’entitat ha llançat un video on han participat 60 famílies amb l’eslògan “Sempre hi ha una Família Rainbow al teu costat”. Les participants són famílies diverses: de dues mares, de dos pares, d’un pare, d’una mare, d’un pare i una mare, i constituïdes de formes també molt diferents. L’objectiu de la campanya és la celebració i la visibilització de la seva existència, amb el desig de ser tingudes en compte!

Fa quinze anys que les famílies no heteronormatives van adquirir l’estatus de famílies amb els seus drets reconeguts, amb l’aprovació de l’adopció conjunta per a parelles lesbianes i gais (3/2005), la llei del matrimoni igualitari (13/2005), i la llei per erradicar l’LGTBIfòbia a Catalunya (12/2014). Però després de quinze anys de lleis que les emparen sobre el paper, les famílies LGTBI segueixen invisibilitzades en molts àmbits de la societat i se segueixen normalitzant moltes situacions discriminatòries.

La manca de visibilitat de les famílies diverses en la documentació i formularis institucionals, i les dificultats que encara troben per registrar correctament els seus infants, són algunes de les exigències de les famílies LGTBI.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio