Dimarts, gener 31, 2023
6.6 C
Barcelona

Activitats programades pel Dia Mundial Contra l’LGTBIfóbia

14/05/2020 - Redacció

Aquest diumenge 17 de maig se celebra el Dia Mundial Contra l’LGTBI-fòbia. Una jornada per reivindicar com i de quina forma afecta l’odi al col·lectiu entre altes. Per aquesta raó, entitats i associacions han organitzat diferents activitats per visibilitzar el dia tot i el confinament. A continuació parlem d’algunes:

Cassolada contra l’LGTBI-fòbia prèvia al Dia Mundial organitzada per diferents entitats LGTBI:

L’Observatori Contra l’Homofòbia demana visibilitzar la crida contra la LGTBI-fòbia “passejant la bandera LGTBI”

L’LGTB-fòbia és molt present encara en el sector esportiu. Per aquest motiu l’Associació Esportiva Dracs de Barcelona llançarà una campanya en línia per realitzar un challange en el que convida a mencionar a esportistes d’elit Instagram per intentar que es pronunciïn sobre l’ LGTBI-fòbia a l’esport. “Esperamos que el mensaje llegue a los más altos niveles de las administraciones y entidades, públicas y privadas para hacer posible un mundo más justo, abierto y plural para nuestra comunidad'”. Declara Steven Landry, president de l’associació. A més el dia 17 llançarà diferents vídeos al seu perfil d’Instagram.

En ple confinament l’Instagram Live són una bona eina per difondre i en certa forma visibilitzar problemes de les entitats. Per aquest motiu Gais Positius conversarà amb Ricard de la Rosa sobre l’estigma i discriminació de persones LGTBI amb VIH en època del #Covid19. A més el 17 de maig llençaran un vídeo per la jornada

Atzagaia també celebrarà el Dia Contra l’LGTB-fòbia un dia abans, el 16 de maig, amb un Instagram Live amb conversa i consultori amorós a càrrec de Na Pai, autora d”En defensa d’Afrodita’ i experta en relacions sexoafectives i no-monogàmies.

Nou Barris LGTBI també s’anima a celebrar el dia mundial contra l’LGTBI-fòbia en format virtual però també reivindicant una casserolada a les 20.30 a la Pça. República.

El Centre LGTBI de Barcelona celebrarà Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia amb una activitat virtual. 

L’acte central serà diumenge 17, de 12.00 a 14.00 hores, a través de la plataforma Zoom.  Rocío Saiz i DJ Xols ens aproparan una selecció musical pensada especialment per a l’ocasió. Els seus temes tindran l’acompanyament de Personaje Personaje, que, a través de la paraula, ens farà reflexionar sobre les discriminacions que afecten les persones LGTBI avui en dia.

Si organitzes una activitat avisa’n’s per afegir-te en el llistat d’activitats. Info@orgull.cat
Nosaltres, Orgull Ràdio, celebrarem el dia 17 de maig per partida doble donat que és el Dia Mundial Contra l’LGTBI-fòbia però també és el primer aniversari d’Orgull Ràdio. Tot i el confinament, el pròxim diumenge la ràdio LGTBI realitzarà un programa especial el pròxim diumenge a les 18h. amb molts col·laboradors i col·laboradoras i moltes sorpreses.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio