Divendres, maig 17, 2024
14.1 C
Barcelona

TVE realitzarà una programació especial tot i no celebrar-se Eurovisió

11/05/2020 - Redacció

Europe shine a light‘ (‘Europa encén una llum’) és un homenatge al Festival d’Eurovisió, als afectats pel coronavirus i als quals tracten de combatre la pandèmia. La 1 emetra el pròxim 16 de maig, dia en què s’hagués celebrat la 65a edició, aquest programa especial, amb els comentaris de Tony Aguilar i Eva Mora, que recordarà les 41 cançons participants, inclosa ‘Universo’, de Blas Cantó, i comptarà amb l’actuació d’artistes de la història del certamen des de les seves cases.

Aquest especial ha estat creat per la Unió Europea de Radiodifusió i les emissores neerlandeses NPO, ENS i AVROTROS que estarà presentat pels holandesos Chantal Janzen, Edsilia Rombley i Jan Smit. Un xou que repassarà les 41 cançons que anaven a participar enguany en la 65a edició.

A més, recollirà els missatges dels artistes que han llançat des de les seves cases des de tots els racons d’Europa, així com una emotiva cançó grupal, ‘Love shine a light’.

Comptarà també amb actuacions des de les seves cases d’artistes que han passat per la història del Festival com Michael Schulte (Alemanya, 2018) i Ilse DeLange, de The Commons Linnets (Països Baixos, 2015); Gali Atari, guanyadora israeliana de 1979; el suec Måns Zelmerlöw; Marija Šerifović, intèrpret sèrbia guanyadora en 2007, i el guanyador de l’última edició del festival, Duncan Laurence.

El programa també comptarà amb la participació de l’Orquestra Filharmònica de Rotterdam; i els fans d’Eurovisió, que uniran les seves veus a ritme de Johnny Logan i ‘What’s another year?’

I que es farà per substituir les semifinals?

A part de la gran gala del dissabte, Eurovisió també compta amb les semifinals del dimarts i dimecres. L’organització per substituir aquests dos espais ha programat ‘Eurovision: Song Celebration’ que és podrà seguir pel Canal Oficial d’Eurovisió Song Contest en Youtube a partir de les 21:00 hores.

Eurovision: Europe Shine a Light Will Be Broadcasted on May 16

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio