Diumenge, abril 21, 2024
13 C
Barcelona

Barcelona candidata a l’Europride de 2022

Pride Barcelona ha assegurat aquest dimecres que la ciutat és “ferma candidata” per a organitzar el Europride 2022, el esdeveniment més gran LGTBI d’Europa.

El president de Pride Barcelona, Juan Julià, ha defensat que la ciutat és creativa, oberta, amigable, dinàmica, cosmopolita, inclusiva i diversa, i que el Europride seria “la culminació d’un projecte LGBTI en evolució, amb un programa festiu i cultural que creix cada any”.

Les propostes es presentaran en la reunió general anual de la European Pride Organizers Association (Epoa), en una trobada a Bilbao al setembre, on es presentaran, a més de la de Barcelona, les propostes de Maspalomas (Las Palmas), Belgrad (Sèrbia), Dublín (Irlanda) i la de l’associació portuguesa Variaçõés i ILGA.

El Europride s’ha celebrat en més de 20 ciutats europees, començant a Londres en 1992, i el resultat de la votació per a acollir l’esdeveniment en 2022 es revelarà el dissabte 21 de setembre.

La presidenta de Epoa, Kristine Garina, ha celebrat que el Europride desperti tant interès per a acollir l’edició de 2022, que coincidirà amb el 30 aniversari del primer Europride i el 50 del primer Orgull a Europa.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio