Dilluns, abril 22, 2024
11.4 C
Barcelona

Brutal agressió múltiple a una dona trans en el metro de París

Julia, una jove de 31 anys, sortia diumenge passat a la tarda del metre en la Plaça de la República de París quan un grup d’homes la van increpar amb crits transfòbics i fins i tot la van agredir físicament. Van ser uns individus que s’estaven manifestant contra el Govern d’Algèria els qui la van despentinar, la van insultar i després li van pegar diversos cops de puny i puntades. Algunes de les persones allí presents van intentar ajudar la víctima fins que van arribar els agents de seguretat. Però el mal estava fet. Julia ha comptat en el diari Li parisien que ha estat l’experiència “més humiliant” de la seva vida”. “El més difícil no són els cops, és la humiliació”, ha lamentat.

Entre els crits es va escoltar: “Ets un home!”. Julia va intentar fer cas omís i continuar però llavors ell li va bloquejar el pas. “No passaràs”, li diu. Un altre dels individus es va acostar per a tocar-li el pit i ella es va defensar i li va respondre amb una empenta per a evitar que l’agredís. Aquesta és la lamentable imatge que es va viure en la capital francesa. Per això, aquest mateix dia es va obrir una recerca i Julia ha confirmat avui que posarà una denúncia. Ha estat el suport que ha rebut en les xarxes socials el que l’ha animat a declarar. “No m’impediran ser qui sóc. No podem deixar que això ocorri”, ha assegurat la jove.

L’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, ha condemnat en el seu perfil de Twitter l’agressió trànsfoba i ha mostrat el seu suport a la víctima, assegurant que els culpables “d’aquest acte intilerable” han de ser identificats i processaments.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio