Dimarts, desembre 5, 2023
10.8 C
Barcelona

ERC expulsa a Sicus Carbonell de la llista de les municipals per les declaracions sobre els gais

ERC Barcelona ha anunciat que Sicus Carbonell, el cantant i guitarrista de la popular banda de rumba Sabor de Gràcia, no formarà part de les llistes del partit de cara a les eleccions municipals del maig vinent. El motiu és les declaracions de Carbonell sobre el col·lectiu homosexuals fetes aquest mateix dilluns en la ràdio municipal de la capital catalana.

El cantant ha dit que la fan “pena” qualsevol persona que neix gai perquè “és una dona atrapada dins del cos d’un home”, encara que ha afegit que la condició sexual és alguna cosa que s’ha de “respectar” i que el que no li agrada és “el vici”.

En el marc d’un debat sobre l’homosexualitat dins del col·lectiu gitano amb motiu del Dia Mundial del Poble Gitano, Carbonell ha assegurat que entre els gitanos no existeix cap problema perquè “per sobre de tot està l’estima”. Això sí, ha reconegut que dins del col·lectiu, la majoria no volen tenir un fill gai. “Hi ha pares que volen el que és natural i hi ha uns altres que donen suport al fill faci el que faci”, ha explicat.

Les declaracions han suscitat una ràpida polèmica en les xarxes socials fins que ERC ha anunciat que descartava situar al cantant –i president de l’Associació Professional d’Autors i Creadors de la Rumba Catalana– en la llista dels republicans. “Ni ERC ni Ernest Maragall podem acceptar les declaracions fetes per Sicus Carbonell. El nostre compromís amb els drets de les persones LGTBI és ferma i inqüestionable. La decisió és clara: no formarà part de la nostra candidatura”, indica el tuit d’ERC.

Carbonell, que era el número 30 de llista de Maragall, ha precisat posteriorment, en declaracions al digital Tot Barcelona, que no ha pretès “ofendre a ningú” i que es referia al cas del seu nebot. En tot cas, ha demanat disculpes i ha acceptat la decisió del partit perquè, segons ha dit, no vol perjudicar el candidat.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio