Arcópoli ha denunciat davant la Fiscalia i el Defensor del Poble la imatge amb la qual ahir Vox va animar al vot, que oposava a un home amb un espasa contra un exèrcit format per símbols com el puny feminista, un fantasma amb els colors LGTBI, la falç i el martell, l’estelada o la bandera tricolor.
El partit de Santiago Abascal, que ahir va aconseguir per primera vegada representació en el Congrés dels Diputats amb 24 escons, acompanyava aquest grafisme amb un missatge en Twitter, “Què comenci la batalla! #Per Espanya”.
Ahir mateix El Observatorio Madrileño contra la Lgtbifobia també informava que denunciarà a la formació política tal com vàrem explicar des de aquest mitja.
Una missiva agressiva segons el parer d’Arcópoli, que els acusa d’incitar “a l’odi i la violència contra les persones” lesbianes, gais, transsexuals o bisexuals, perquè el protagonista “amenaça amb una espasa a una icona del arcoirís“, per la qual cosa han presentat un escrit davant la Fiscalia especialitzada en delictes d’odi de Madrid i han demanat empara al Defensor del Poble.
“La bandera no s’identifica amb cap política determinada, sinó amb les persones LGTB en general i per això implica un atac directe a les persones per la seva orientació sexual i/o identitat de gènere”, ha assegurat Arcópoli en un comunicat.
Aquesta organització defensa així mateix que ja li han arribat diversos casos de militants de Vox que acoquinen a parelles del mateix sexe que es fan un petó pel carrer amb crits d’ànim al partit de Santiago Abascal.
El coordinador d’Arcópoli, Áxel Sarraillé, denúncia que “aquest tipus d’agressives campanyes fan molt mal” i acoquinen a “les persones LGTB que ja es troben en una situació vulnerable” i demana una “contundent resposta de les institucions” perquè en la batalla electoral “hi ha límits que no han de superar-se” i ningú hauria de sentir-se insegur per un partit.
Després de la victòria del PSOE, s’ha fet viral altre ‘meme‘ en el qual un home fuig de totes les sigles i símbols amb els quals pretén confrontar aquesta formació, entre els quals també s’inclouen la bandera antifeixista, l’A d’anarquia o els logos d’El País, La Sexta i Cadena Ser. EFE