Dissabte, maig 18, 2024
14.8 C
Barcelona

6 mesos de presó per a dos homes que van agredir a dues lesbianes a Barcelona

L’Audiència de Barcelona ha ratificat els sis mesos de presó que un jutjat penal de Barcelona va imposar a dos homes que van insultar i van agredir a dues dones lesbianes perquè aquestes es besaven en públic en una cafetería.

La sentència, recollida per Efe després de ser difosa per la Cadena SER, és recurrible al Tribunal Suprem, i considera «evident» que es va tractar de «un delicte d’odi per prejudicis de gènere».

Els fets van ocórrer a l’octubre 2016 en una cafeteria situada en la confluència de la Via Laietana amb la Plaça Urquinaona de Barcelona quan els dos homes van recriminar a les dues dones perquè s’estaven besant, els van ensenyar els testicles i un d’ells també va pegar un cop de puny a una de les dues víctimes, la qual cosa per als jutges constitueix un delicte d’odi i un altre més de lesions. Els dos acusats, i altres persones que no han estat identificades, van recriminar a les dones: «Oye, no podéis besaros en público»  i un d’ells va propinar un cop de puny a les dones.

Segons la Cadena Ser, els jutges de l’Audiència de Barcelona consideren que «és evident que estem davant un delicte d’odi per prejudicis de gènere» i avalen el relat «ferm, seriós i sense contradiccions» d’una de les víctimes, que el seu «llanço i determinació» va permetre identificar i detenir als seus agressors perquè va sortir corrent darrere d’ells i va aconseguir retenir-li fins que va arribar la policia. La sentència confirma els sis mesos de presó que un jutjat penal de la capital catalana va imposar als dos acusats, que ja tenien antecedents, per un delicte d’odi de l’article 510.2 del Codi Penal, a més d’una indemnització de 400 euros per a una de les víctimes

En el relat de fets provats la sentència estableix que els dos condemnats van actuar «guiats amb la seva animadversió a la seva orientació sexual i amb la finalitat de mofar-se d’elles i humiliar-les» i que un altre d’ells va pegar els testicles al cristall «a manera de mofa i provocació masclista». Ells «van obrar moguts per la intenció de discriminar-les i per tal motiu les van sotmetre a un tracte humiliant i vexatori que va lesionar la seva dignitat», segons la sentència a la qual ha tingut accés la Cadena Ser.

Per als jutges, a més, «és evident que les accions descrites eren objectivament humiliants i comportaven un menyspreu cap a l’orientació sexual de les destinatàries. Tingui’s en compte que es tracta de fets ocorreguts tant en la via pública com a l’interior de l’establiment, en presència de clients i vianants i que, a més, els dos acusats formaven part d’un grup d’almenys unes cinc persones, que van presenciar el succeït amb gaubança».

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio