Dimarts, abril 16, 2024
13.8 C
Barcelona

El PSOE guanya i les esquerres superen a PP, Cs i Vox

El PSOE ha guanyat les eleccions generals d’avui i suma amb Ciutadans per a poder governar, ja que amb què el 81 per cent escrutat, el partit de Pedro Sánchez té 123 escons i el d’Albert Rivera, 57. El gran perdedor de la jornada és el Partit Popular, que ha sofert un enfonsament històric i ha perdut 72 escons més de la meitat dels 137 que tenia.

El partit taronja és, juntament amb el PSOE, el gran guanyador de la jornada, ja que ha aconseguit escalar posicions i situar-se a poc més d’un punt de donar el ‘sorpasso’ al PP. Ha passat de 32 a 57 diputats.

Unidas Podemos s’ha desinflat en aquests comicis i ha caigut a quarta posició. En les generals de 2016 sumava 71 escons amb les confluències de Catalunya, Galícia i València, però en aquesta ocasió, són 42 sense comptar a Compromís, que treu 1 i en aquesta ocasió no va concórrer conjuntament amb el partit morat.

El partit AbascalVox, no compleix les expectatives que li donaven les enquestes i amb el 81 per cent escrutat aconsegueix poc més del 10 per cent del vot i 24 escons.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio