Dimecres, febrer 21, 2024
12.7 C
Barcelona

10 llibres de temàtica LGTBI per devorar aquest estiu

El Sant Jordi va venir i va marxar enmig d’una jornada protagonitzada pel coronavirus. Avui, dia 23 de juliol, torna de manera parcial en una Barcelona atemorida pels nous rebrots. Des d’Orgull Ràdio, però, hem volgut recomanar-vos 10 llibres de temàtica LGTBI, perfectes per a gaudir aquests mesos d’estiu.

Amado mio – Pier Paolo Pasolini
Desiderio, el protagonista de la novel·la, és un jove de Marzins, un poble d’Itàlia. Enmig d’una festa d’estiu ha vist, per primera vegada, a Benito i la seva visió li ha provocat quelcom que no havia sentit fins aleshores. El sentiment naixerà en aquesta festa, que serà el punt de partida d’un estiu de trobades, petons robats i brises nocturnes.

Amado mío de Pier Paolo Pasolini - Letras en vena


La biblioteca de la piscina – Alan Hollinghurst
Una novel·la homoeròtica on el passat i el present es troben per exhibir els objectes de desig, codis secrets, fetitxes, usos i costums sexuals d’èpoques diferents. Dos protagonistes amb dues històries que, tot i estar separades en el temps, no semblen tan diferents.

Llámame por tu nombre – André Aciman
Coneixem ja la famosa pel·lícula basada en aquesta novel·la, però realment cal llegir-la? Llámame por tu nombre (Call me by your name) és una novel·la tendra, eròtica, sensual i fàcil de llegir. Ens presenta la vida d’un jove que estiueja en un poble d’Itàlia i que, de mica en mica, comença a sentir atracció per un dels estudiants que acull el seu pare. La novel·la es diferencia de la pel·lícula en el fet que és el protagonista, en primera persona, qui ens narra com se sent en tot moment i ens posa en la seva pell i el seu cap.

Llámame por tu nombre - André Aciman en kikulibros en mp3(09/04 a ...

Los huespedes de pago – Sarah Waters
Frances viu amb la seva mare viuda, després que la guerra fes morir als seus dos germans i al seu pare. Les dues van justes de diners i decideixen llogar part de la residència on viuen a dues persones. Arribarà així una parella, Leonard i Lilian Barber, que tot i que en un inici serà llunyana a la mare i a la filla, de mica en mica la relació entre la Lilian i la Frances s’anirà apropant cada vegada més, acabant amb secrets ocults i escapades prohibides.

Revista Sábado on Twitter: "#AgendaLibro 📖 @errejpe escribe sobre ...


Locas y perverses – Yolanda Arroyo, Cristina Domenech, Elizabeth Duval, Elena Flores, Josa Fructuoso i Prado G. Velázquez
Històries de dones empoderades i lesbianes que deixen endarrere visions que volen acontentar a l’home heterosexual o que volen reproduir els estereotips patriarcals vigents. Tres generacions que s’uneixen per a revolucionar la narrativa lèsbica hispana.

Locas y perversas by Cristina Domenech

La afinidad – Sarah Waters

Margaret Prior és una dona que, per fugir de l’asfixiant vida amb la seva mare, decideix dedicar-se a les obres de caritat. Començarà a així a visitar la presó de dones i intentarà millorar la vida espiritual d’algunes de les internes. Tot canviarà quan conegui a Selina Dawes, una interna que connectarà amb Margaret i que farà començar una història entre la llibertat i la presó. 

Sarah waters. falsa identidad. - Vendido en Venta Directa - 172354982


La charla – Lila Rosenkranz
És una novel·la reality. Una novel·la extreta d’una conversa real, que va ser gravada per l’autora. Tres protagonistes que parlen de forma explícita i sense tabú de sexe, drogues i cultura. La novel·la, que finalment va veure la llum el 1968, va ser titllada per un dels primers possibles editors “d’una obscenitat fastigosa”. És explícita, però reflexa amb pèls i senyals un estil de vida de la dècada dels setanta.


Las malas – Camila Sosa Villada
Un relat de l’autora que narra des de dins la vida d’una comunitat de travestis a Córdoba, Argentina. La novel·la fusiona la fúria de ser travesti i la festivitat d’expressar-ho.

A solas con la autora de "Las malas": “Es una novela hecha por una ...

El final del hombre – Antonio Mercero
Una novel·la negra i policíaca que té com a protagonista una dona trans: la Sofia Luna. El mateix dia que comença el seu procés de transició, un terrible cas li apareix sobre la taula. Sofia haurà de lidiar amb la intriga de l’assassinat i una societat encara reticent amb la seva nova identitat.

El final del hombre" (Antonio Mercero, Alfaguara) - Via-News.es

Niñas salvajes – Ursula K. Le Guin
Tot i que no és estrictament de temàtica LGTBI, Ursula K. Le Guin barreja el que ella denomina com a Ciencia Ficció Soft i temes tan importants com el gènere i la construcció d’aquest. En aquesta entrega, dues noies seran raptades i socialitzades com esclaves. Tot i així, conservaran una narrativa que girarà al voltant de la maduresa i la creació de la seva pròpia identitat.

Las niñas salvajes, de Ursula K. Le Guin | Café Librería


La majoria dels llibres els podreu trobar a les famoses llibreries de Barcelona especialitzades en el col·lectiu LGTBI com són Còmplices o Antinous. Cal recordar que, durant i després d’aquesta situació d’emergència sanitària, les llibreries de proximitat s’han hagut de reinventar per a poder seguir en funcionament. És responsabilitat de la ciutadania, doncs, recolzar aquest tipus d’establiments per a fer que, així, es mantinguin en vida.