Dijous, juliol 25, 2024
28.7 C
Barcelona

Sant Jordi a Barcelona: Guia pràctica

Per mantenir la tradició i respectar els estàndards sanitaris, s’instal·laran onze espais de 9 a 20 h. Es repartiran per tota Barcelona per evitar una afluència de visitants al mateix lloc. Combinaran la venda de llibres i roses amb sessions de signatura. Aquests són els punts previstos: Passeig de Gràcia (entre la ronda de Sant Pere i el carrer Aragó), passeig de Lluís Companya, jardins de Gràcia, plaça Reial, plaça Valdivia, plaça de la Vila de Gràcia, plaça de Sarrià, jardins Centelles de Palau Macaya, plaça Universitat, plaça Orfila de Sant Andreu i un espai situat entre la rambla de Poble Nou i els carrers Pallars, Laguna i Pujades.

A partir de dimecres, les llibreries de Barcelona ja podien instal·lar un estand davant de la seva entrada, però la situació meteorològica ha fet que es retardi fins dijous. Moltes d’aquestes llibreries ja han confirmat la reducció del 10% en els llibres de Sant Jordi que només s’aplicarà el divendres a tots els llibres.

El gremi espera recuperar facturació

Els empresaris del llibre i la rosa es mostren confiats en la recuperació de les vendes, que en 2020 van tocar fons per la suspensió de la festivitat. Enguany, els llibreters esperen recaptar un 60% de la facturació habitual en un any prepandèmic, que suposa la venda de 1,5 milions d’obres.

Els floristes rebaixen aquestes previsions. “Enguany vendrem entre 3,5 i 4,5 milions de roses, la qual cosa suposa el 50% en un any normal”, ha declarat Joan Guillén, president del Gremi de Floristes. El col·lectiu també ha mostrat preocupació per la interpretació que cada localitat realitzarà de les recomanacions del *Procicat.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio