Dissabte, abril 27, 2024
16.9 C
Barcelona

6 mesos de presó per insultar a una parella de lesbianes en el metro

La dona que el juliol de 2019 va increpar, insultar i vexar a dues lesbianes que es besaven en el metre de Barcelona, acció que van captar en un vídeo que es va fer viral, ha acceptat avui sis mesos presó, que no complirà si paga una multa, indemnitza a les seves víctimes i segueix un curs de drets humans en matèria d’igualtat i diversitat afectiva i de gènere.

A proposta de la fiscalia, la dona ha acceptat avui dijous aquest acord durant el judici que s’ha celebrat en la secció 10a de l’Audiència de Barcelona, segons ha informat Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH), entitat que exercia l’acusació particular i que s’ha adherit a la petició fiscal de l’acord.

La condemnada haurà de pagar 500 euros per mal moral a una de les víctimes i 850 a l’altra per danys morals i lesions, a més d’una multa de 540 euros, que podrà pagar en un termini de dos anys a raó de 78 euros mensuals, ha explicat a Efe l’advocat de l’acusació particular, Ton Mansilla.

Rodríguez, de l’Observatori, ha valorat positivament l’acord, “perquè l’agressora ha reconegut els fets i es repararà a les víctimes”, en el qual ha sigut un dels primers judicis a Espanya per LGTBIFobia en el transport públic.

El cas va ocórrer en la línia 2 del metre de Barcelona quan la dona, que viatjava amb un bebè, va retraure a la parella que es besés en públic i davant d’un infant i va insultar a les dones, que van gravar amb el seu mòbil com rebien els insults i un intent d’agressió.

Encara que el vagó anava ple de passatgers, només una dona musulmana va intentar frenar i va retraure l’actitud lesbofòbica de la dona, que hui ha reconegut els fets i ha acceptat l’acord amb la fiscalia, que l’acusava d’un delicte d’odi i un altre de lesions lleus i que inclou també una ordre d’allunyament i de no comunicació amb les víctimes durant tres anys.

Arran d’aquest cas, Eugeni Rodríguez i la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, van decidir elaborar un protocol específic per a abordar els incidents LGTB-fòbics en el metre de Barcelona.

Coincidint amb aquest judici, activistes dels col·lectius LGTBI han dut a terme una acció reivindicativa a l’entrada de la parada de Sant Antoni del metre de Barcelona per a reivindicar que el dia 22 d’abril sigui declarat Dia Internacional contra la LGTB-fòbia en el Transport Públic.

Els col·lectius traslladaran aquesta proposta als diferents grups parlamentaris del Congrés, del Parlament i als ajuntaments de tota Espanya perquè el 22 d’abril del pròxim any ja sigui declarat Dia contra la LGTB-fòbia en el Transport Públic.

En els últims dies han ocorregut dos nous incidents LGTB-fòbics en el transport públic de Barcelona
El passat dia 18 en l’estació de Navas de la línia 1 del metre un grup de joves LGTBI van ser increpats per un home que va fer gesticulacions feixistes, i l’endemà, el 19 d’abril, en un tren dels Ferrocarrils de la Generalitat que estava arribant a Sabadell una parella homosexual va ser increpada amb insults homòfobs i racistes.

El president del OCH ha assenyalat que “el transport públic és un àmbit molt important en la vida diària de milers de persones i ha de ser un espai segur i amable, però les dades ens indiquen -ha dit- que en el transport públic estan ocorrent agressions que són percebudes com a LGTBI”.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio