Dissabte, desembre 2, 2023
9.5 C
Barcelona

Polèmiques declaracions de Miquel Iceta sobre el col·lectiu trans

Polèmiques declaracions de Miquel Iceta al programa Plurals i Singulars, de Ràdio4, després que el presentador preguntés si una dona trans és una dona: “Una dona transsexual és una dona i una dona transgènere se sent dona i ha de tenir el nostre respecte per aquest fet. […] Jo crec que el tema transsexual està absolutament assumit per tothom i ara el que tenim és aquesta nova frontera, aquest nou debat, dels transgèneres.”

Les reaccions a Twitter no es van fer esperar. Des de la Crida LGTBI recordaven als socialistes que “no hi ha dones trans de veritat i dones trans de mentida.” Mar Cambrolle, activista pels drets humans de les persones trans, recordava que els representants polítics, com a servidors públics, haurien de mostrar més empatia i escoltar més al col·lectiu. Altres entitats com Generem!, associació que reivindica els drets de les persones trans, recriminen al president dels Socialistes que no és “ningú per repartir carnets d’identitat.”

Les declaracions d’Iceta segueixen el posicionament que han mantingut els del partit de Pedro Sánchez cap a la futura llei trans i que ha enfrontat a PSOE i Podem. Mentre Irene Montero defensa que es reconegui l’autodeterminació de gènere, els socialistes rebutgen que un home es pugui considerar legalment dona sense transitar.

Miquel Iceta

Pol Guixeras
Equip d'Orgull Ràdio