Dijous, gener 20, 2022
7.2 C
Barcelona
spot_img

L’Observatori Contra l’Homofòbia celebra el seu 12è aniversari en streaming

L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH), celebra el seu dotzè aniversari i ho fa amb les Jornades “12 anys de l’Observatori contra l’Homofòbia, 12 anys garantint els teus drets”. L’entitat, creada per defensar els drets de les persones LGTBI a Catalunya, organitza una trobada en streaming per reflexionar sobre la situació actual del col·lectiu.

A les 10 h del matí s’obre amb la inauguració de la jornada i s’inicien el panell i taula rodona sobre l’impacte del registre i la denuncia en situacions LGTBIfòbia. A les 12:30 h comença la concentració contra les violències LGTBIfòbiques a la Superilla Carrer Parlament amb Comte Borrell.

L’activitat continua a la tarda amb els panells sobre el protocol contra les agressions al col·lectiu a la ciutat de Barcelona (13:15 h), el curs de voluntariat (16 h) i l’oci nocturn més enllà de la pandèmia (16:45 h). A partir de les 18h comencen els debats sobre la Comunicació en l’activisme i l’impacte psicosocial en la defensa de la vulneració dels DDHH. Per tancar la jornada es presenta la recerca, Darrere de les dades, històries, una compilació de les vivències de diferents usuàries de l’OCH, recollides entre l’any 2014 i el 2019.

Tot i els dotze anys lluitant pels drets del col·lectiu LGTBIQ+, l’any 2020 l’Observatori contra l’Homofòbia ha recollit un 30% més d’incidències respecte a l’any passat. Un augment de violències i discriminacions que consideren insostenible i que mostra altre any la importància de l’entitat.

Marta Cardenas
Equip d'Orgull Ràdio