Dissabte, abril 20, 2024
15.2 C
Barcelona

‘Oh My Goig’ torna aquest dimecres a Betevé amb una quarta temporada

12/04/2020 - Aleix Jaime

La quarta temporada de la sèrie ‘Oh My Goig’ s’estrena a betevé el pròxim 15 i 16 d’abril, primer a YouTube i segon passi per televisió. El format aposta per la creació col·lectiva a partir d’experts per dur a terme continguts enfocats en la diversitat i el feminisme.

La sèrie educativa i d’entreteniment torna amb 8 capítols concentrats en temàtiques com la transfòbia, el col·lectiu LGBT, la serofòbia i la violència masclista en parelles, entre d’altres. De la mateixa manera que en les altres temporades, aquesta comptarà amb els debats característics de la sèrie posteriors a cada capítol. En aquests, adolescents analitzen i debaten sobre les trames desenvolupades.

La temporada manté el mateix look urbà i trencador que la resta. A més, s’ha gravat entre els carrers i barris de Barcelona, així com en l’ambient nocturn de la ciutat. Aquests escenaris comptaran amb noves incorporacions en el repartiment, que continua caracteritzant-se per la seva diversitat. I és que aquest, és un altre factor característic de la sèrie, ja que dóna visibilitat a diferents col·lectius de forma coherent i responsable.

Objectiu: feminisme i diversitat

L’objectiu d’‘Oh My Goig’ és informar i visibilitzar sobre sexualitat adolescent des d’una mirada feminista i enfocada en la diversitat. D’aquesta manera, la sèrie de la productora Camille Zonca, denuncia tota mena de tabús, estereotips i comportaments relacionats amb la violència masclista o LGBT-fòbica. 

El format assoleix aquests objectius a partir de la creació col·lectiva de les trames amb l’ajuda del “Comitè de Joves Expertes”, un grup d’activistes en feminisme i drets LGBT d’entre 19 i 22 anys. A més,  la quarta temporada també ha comptat amb ajuda psicològica i terapèutica d’entitats com BCN Checkpoint i Casal Lambda, entre d’altres. La dinamització dels debats continua en mans de l’Associació Cultural elParlante.

Una sèrie premiada per la diversitat

La sèrie ha estat reconeguda amb el Premi de l’Observatori contra l’Homofòbia de 2017 per la tasca a favor del col·lectiu LGBT. A més, ha rebut el Premi a la Diversitat en l’Audiovisual del Consell Audiovisual de Catalunya (2019) i el Premi a Millor Format Cultural i Divulgatiu del Festival Zoom (2019). Aquest any ha estat seleccionat per participar en el Festival INPUT.

El primer capítol de la quarta temporada d’‘Oh My Goig’ estarà disponible dimecres 15 d’abril a les 17 hores al canal de YouTube de betevé. L’endemà el podràs tornar a visionar per televisió a les 21:55 hores.