Dimarts, febrer 20, 2024
14.7 C
Barcelona

S’estrena la nova temporada d'”Oh My Goig! La sèrie”, la ficció sobre sexualitat per a joves

Abans que Netflix reflectís els problemes sexuals dels adolescents amb la divertida “Sex Education”, el format de ficció educativa “​Oh My Goig!” triomfava a la televisió pública de Barcelona. Després de dues temporades desmuntant tabús, mites i estereotips sobre ​la salut afectiva i sexual dels joves​, ​betevé estrena nova temporada de la sèrie el pròxim 12 i 13 d’abril, primer a YouTube i segon passi per televisió dissabte nit.

Produïda per la ​productora audiovisual Camille Zonca​, “Oh My Goig!” ha estat pionera en tractar en la televisió pública l’educació sexual per a joves i adolescents. Combinant la ficció​, ​contingut pedagògic i debat entre joves, el programa ha servit a les famílies i instituts com a recurs educatiu per informar, sensibilitzar i apoderar als adolescents sobre la sexualitat, davant la manca d’informació i educació amb què molts cops es troben.

Pel seu tractament de la sexualitat des d’una perspectiva feminista i des de la diversitat sexual i de cossos, i per la seva tasca en la denúncia de situacions de vulneració de drets sexuals i reproductius, al programa de betevé se li va concedir el 2017 el Premi de l’​Observatori contra l’Homofòbia​.

En la seva tercera temporada i amb una renovació d’imatge i de nom, “Oh My Goig! La sèrie” canvia de format per esdevenir pura ficció i centrar-se a través dels seus 12 episodis de 20 minuts en la vida de l’Andrés (Ricard Balada), la Carla (Berta Cascante), el Dani (Enrique Martin), la Martina (Lara Oliete), el Pol (Soribah Ceesay), la Marta (Laura Solé) i els nous personatges que es creuin en els seus camins, a Tinder o a Grindr.

La sèrie juvenil se centrarà en temàtiques relacionades amb la salut afectiva i sexual -com el masclisme, el ciberassetjament, la plumofòbia dins del col·lectiu homosexual, el ​bodyshaming o la virginitat- tot connectant amb altres problemes reals, com la precarietat laboral, el racisme i la recerca de pis a la ciutat. El paisatge barceloní serà un personatge més de la ficció, de manera que anirem descobrint escenaris, ambients i festes que solen freqüentar els i les joves dels diferents barris de la ciutat.

Una altra novetat d’aquesta temporada és la incorporació del “Comitè de Joves Expertes“, format per un grup divers de joves de 17 a 20 anys que han analitzat els guions abans del rodatge, tot aportant-hi les seves opinions i vivències personals, amb l’objectiu que les trames de la sèrie esdevinguessin el més representatives possible de les seves realitats. Un procés de debat i creació col·lectiva en el que ha col·laborat l’Associació ​El Parlante​, entitat especialitzada en projectes de sensibilització i cocreació audiovisual amb joves i altres col·lectius socials. Aquest procés creatiu formarà part del programa i s’emetrà conjuntament després dels episodis de la ficció. A més, la sèrie comptarà amb continguts transmèdia per a les xarxes socials per conèixer com continuen les trames en el mateix espai digital. Tots aquests ingredients fan d’”Oh My Goig!” una sèrie amb valors, feta amb i per a joves, que busca construir referents positius a través de l’entreteniment.Te in-TeresaVenezuela selecciona la cinta LGTB Azul y no tan rosa como candidata a los Goya

  • NP BETEVE

 

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio