Dijous, juliol 25, 2024
28.7 C
Barcelona

Nous enfrontaments entre PSOE i Podem per la ‘Llei trans’ i la ‘Zerolo’

La divisió dels socis de Govern ha tornat a evidenciar-se una vegada més en el Congrés dels Diputats. Aquesta vegada a causa de la Llei per a la Igualtat de Tracte i la no discriminació, coneguda com a “Llei Zerolo”, presentada pel PSOE en solitari fa unes setmanes i que ha provocat que PSOE i Unides Podem votin diferent en la Cambra Baixa.

Si bé la proposició de llei continua el seu tràmit parlamentari, Unides Podem ha decidit finalment abstenir-se en la presa de consideració de la iniciativa d’ahir a la tarda i ha denunciat davant la tribuna del Congrés que el seu soci de Govern ha “incomplit” l’acord de Govern després de presentar la llei en solitari després d’haver treballat conjuntament la mesura durant sis mesos entre tots dos grups parlamentaris. De fet, el portaveu encarregat de defensar l’abstenció dels morats, Ismael Cortés Gómez, ha acusat els socialistes de “deslleials”.

Igualtat havia anunciat en el matí del dilluns que la llei trans i la LGTBI es debatrien en el Consell de Ministres del pròxim 23 de febrer, després d’incorporar algunes de les observacions de la vicepresidència primera del Govern.

Tot aquesta no entesa es resumeix en què PSOE vol tirar una llei d’Igualtat, la Pedro Zerolo, mentre que Unidas Podemos vol tirar un altre, la Llei Trans i Llei LGTBI. Mentre segueixi aquesta tensió tant una com altra llei segueixen bloquejades.

Per a la formació de Pablo Iglesias, la norma, encunyada pels socialistes com a ‘Llei Zerolo’ en homenatge al mort Pedro Zerolo, és una llei “tèbia” que “perd l’oportunitat de ser bovina contra l’odi”. El partit de Pablo Iglesias, a més, acusa el PSOE d’haver-la presentat de manera “unilateral” i fins i tot assegura haver-se assabentat de la seva presentació través de les xarxes socials.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio