Dilluns, desembre 4, 2023
12.1 C
Barcelona

L’Observatori contra l’Homofòbia alerta d’un “brot” d’atacs homòfobs

El president de l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya (OCH), Eugeni Rodríguez, ha alertat avui del sorgiment d ‘ “un brot” d’atacs contra homosexuals a Barcelona, ​​i ha aplaudit la “eficaç i contundent” detenció dels presumptes agressors d’un jove avui al metro de Barcelona.

Els Mossos d’Esquadra han detingut avui a dues persones acusades d’un delicte d’agressions i lesions per un atac presumptament homòfob que ha tingut lloc aquest matí al metro de Barcelona.

El metro, un punt especialment vulnerable per a la seguretat de les persones LGTBI

Segons ha informat la víctima a través de les xarxes socials, quatre agressors li han increpat quan es dirigia a treballar i li han assetjat fins que ha baixat del vagó del metro, a la parada d’Urquinaona, on li han tirat a terra i li han apallissat després dir-li que “tu no ets un home, ets un marieta”.

Després d’aquesta agressió, Rodríguez ha denunciat en declaracions a Efe “un brot d’agressions cap al col·lectiu LGTBI a Barcelona”, i ha apuntat que “el perfil de l’agressor tendeix a ser el d’adolescents”.

La mesura més important, denunciar

Rodríguez ha condemnat l’agressió d’avui i ha apuntat que, “davant d’una agressió LGTBI, el més important és acabar amb la impunitat i demostrar que tots els instruments, tant institucionals com de servei públic, funcionem de forma coordinada i eficient”.

Per això, el president del OCH ha convidat els ciutadans a “denunciar qualsevol tipus d’agressió LGTBI”, i ha detallat que des de l’entitat “s’ha ofert assistència psicològica a la víctima i s’han notificat els fets a l’Ajuntament de Barcelona amb el que es pretén treballar de forma conjunta mesures que frenin amb aquest brot d’agressions LGTBI-fòbiques “.

“Ens posarem en contacte amb el metro de Barcelona per crear un protocol que millori la seguretat de la persones LGTBI en espais especialment vulnerables com és el metro”, ha anunciat el president del OCH, que també ha reivindicat que “es millori l’eficàcia i la capacitat de reacció per part del personal per enfortir la cadena de seguretat davant de qualsevol tipus d’agressió ”