Dijous, febrer 22, 2024
12.4 C
Barcelona

L’Hospital de Bellvitge fa la primera cirurgia robòtica de canvi de sexe a Europa

La Unitat Funcional de Cirurgia Transgènere de l’Hospital de Bellvitge de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) ha dut a terme per primera vegada a Europa una cirurgia de reassignació de gènere mitjançant robot quirúrgic, informa en un comunicat aquest dimarts 8 de febrer.

La intervenció, una vaginoplastia robòtica amb flap peritoneal, l’han dut a terme conjuntament cirurgians uròlegs i cirurgians plàstics de la Unitat de Transgènere a una pacient de 30 anys. La vaginoplastia és la cirurgia feminitzant més empleada i la incorporació de la cirurgia robòtica permet “assegurar la profunditat i facilitar la creació del canal de la neovagina”.

L’ús dels controls i els braços robòtics permet moure els instruments amb “major precisió, treballar amb una visió de major qualitat i arribar amb major comoditat a les àrees de més difícil accés de la cavitat pelviana”.

Per a les pacients, els avantatges d’aquest nou tipus d’intervenció són un menor risc de prolapse –caiguda– vaginal i de possible lesió en el recte durant la cirurgia, així com la reducció de la durada de la intervenció. Segons el centre hospitalari, en un futur s’espera que aquest tipus de procediment permeti també escurçar l’estada hospitalària i “millorar els resultats funcionals” de les pacients.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio