Dimecres, maig 15, 2024
18.4 C
Barcelona

Torna el Pride de Barcelona enguany dedicat a les persones lesbianes

Ja tenim els detalls del Pride de Barcelona 2022 que se celebrarà del 23 al 26 de juny amb desenes d’activitats. Aquesta edició està dedicada al col·lectiu lèsbic amb el lema “Bollomami” que “vol posar de manifest les diferents realitats i identitats lèsbiques existents, així com les desigualtats i invisibilitat que sofreixen les persones lesbianes” han explicat des de l’organització.

“Les lesbianes, malgrat encapçalar les sigles LGTBIQ+, han sofert històricament la invisibilització i la doble violència del sistema patriarcal, que les excloïa com a dones i relegava un segon pla la seva afectivitat o desig sexual”.

Tot i que encara no s’ha donat a conèixer el cartell d’activitats complet, s’han desvelat alguns detalls com que el pregó anirà a càrrec d’Aida Domenech (Dulceida), vloguera i creadora de continguts, especialment coneguda per la seva visibilitat com a dona lesbiana.

Una de les novetats principals d’enguany és l’organització d’una Revetlla de Sant Joan LGTBIQ+ en el Gaixample el dia 23 de juny a la tarda-nit, que oferirà a les persones LGTBIQ+ i amigues una proposta diferent per a aquesta marcada jornada.

El divendres 24 i 25 de juliol l’Avinguda Maria Cristina acollirà un gran escenari amb activitats i actuacions musicals entre les que es troben AQUA, Javiera Mena, WRS (hola mi bebebe!), Luna Ki , La Zowi, Ginebras, Marlena, Marta Sango, Rocío Saiz o La Fúria.

Pel que fa a la Manifestació, iniciarà la seva marxa des del Parc de les Tres Xemeneies, recorrerà l’Avinguda Paral·lel i arribarà a Maria Cristina a les 20h, on es llegirà el Manifest d’aquesta edició.

A més durant aquests dies hi ha desenes d’activitats per parlar d’aquest col·lectiu, ja que tal com han dit l’organització en la presentació de l’esdeveniment és sovint oblidat.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio