Dimecres, febrer 21, 2024
17 C
Barcelona

La diversitat en l’Edat d’Or del cinema a ‘Hollywood’, la nova sèrie de Netflix

01/05/2020 - Aleix Jaime 

Ryan Murphy produeix i dirigeix la nova minisèrie de Netflix. ‘Hollywood’ tracta sobre l’època daurada del cinema des d’un punt de vista on la diversitat és protagonista. A més, compta amb un repartiment familiar.

Si fa uns dies Murphy ens traslladava a la història d’amor de dues dones amb el documental ‘A Secret Love’, ara – juntament amb la coproducció de Ian Brenan – ens submergeix a l’Edat d’Or del cinema. A partir de set capítols, ‘Hollywood’ ens explica la història d’un grup de somiadors que aspiren a ser actors i cineastes després de la Segona Guerra Mundial. Tot i això, com és comú en les produccions de Murphy, la trama té una funció activista important. I és que la sèrie estudia com seria actualment el món, si les dinàmiques de poder, masclisme, racisme i LGBT-fòbia de la indústria de l’entreteniment haguessin desaparegut. D’aquesta manera, Murphy aprofita la sèrie per reescriure la història.

Samara Weaving i Laura Harrier a ‘Hollywood’

Els i les fans de Murphy sempre esperen amb ànsies les primeres seqüències de les sèries del director. I és que els crèdits inicials de les seves sèries, a banda de ser excel·lents, són d’un gran atractiu pel públic. A tres dies de l’estrena, les xarxes oficials del director i de la minisèrie  van publicar la introducció d’aquesta. El clip mostra els protagonistes escalant les famoses lletres de Hollywood. A la seqüència es pot observar com tots, encara que estiguin competint, s’ajuden entre ells. D’aquesta manera, la sèrie sembla que ja ens ofereixi una primera lliçó: totes les lluites socials han d’anar de la mà.

Un repartiment estel·lar

Tots els personatges de la sèrie ofereixen una visió sobre els prejudicis i les dinàmiques de poder de la indústria de l’entreteniment. D’aquesta manera, Murphy ensenya la cara oculta de l’època -en teoria- daurada del cinema. Ho fa possible amb la col·laboració d’un repartiment molt reconegut i familiar pels fans del director. I és que Murphy ha comptat amb actors i actrius amb els que ja havia treballat anteriorment. En són exemple David Corenswet (‘The Politician’), Dylan McDermott (‘American Horror Story’) o Darren Criss (‘American Crime Story’). Tantmateix, la minisèrie també compta amb actors amb qui Murphy encara no havia col·laborat. Entre aquests s’hi troben la guanyadora de l’Emmy, Holland Taylor i el reconegut Jim Parsons, qui realitzarà el seu primer gran paper després de ‘Big Bang Theory’.