Dimarts, juliol 16, 2024
24.5 C
Barcelona

Galícia en Comú porta al Congrés la polèmica per l’elecció de Chanel

Galicia en Comú, la marca gallega de Podem, ha registrat aquest dilluns diverses preguntes al Congrés dels Diputats dirigides al Consell de RTVE sobre el compliment de les bases del concurs Benidorm Fest, que va elegir la cançó de la catalana d’origen cubà Chanel com a representant a Eurovisió 2022. La formació vol explicacions per les “disparitats entre les conclusions del jurat i del vot públic al llarg de les semifinals per a la selecció dels representants d’Eurovisió 2022”.

El diputat de Podem Antón Gómez Reino vol que es facin públics els criteris de valoració per a la composició del jurat, la puntuació detallada de cadascun d’ells i els criteris de valoració estipulats a les bases per a la puntuació final”.

Chanel Terrero es va imposar a la també catalana Rigoberta Bandini i a les gallegues Tanxugueiras, que havien portat al concurs dues cançons amb missatges que apel·laven al feminisme i a la diversitat cultural.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Gómez Reino ha denunciat la “manca de transparència total” en un concurs que ha suposat “una enorme despesa de recursos públics”. Ha afirmat que “hi pot haver un conflicte d’interessos” entre el jurat i el vot popular, que “no s’ha tingut en compte”. “crec que és positiu i sà democràticament” que es conegui els criteris del jurat, ha sentenciat.

A C N – E F E – R E D A C C I O

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio