Connect with us

Què busques?

Noticies

FIRE!! At home: La mostra de cinema LGTBI enguany des de casa

Comparteix

FIRE!!, la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià de Barcelona, no es va poder celebrar amb normalitat durant el mes de juny a causa de la pandèmia global per la Covid-19. Tot i això, l’organització realitzarà una edició en línia durant el mes de setembre amb la col·laboració de Filmin.

FIRE!! AT HOME, com s’anomena l’edició digital de la mostra, és la solució que proposa l’organització del FIRE!! perquè el públic pugui gaudir del festival tot i les circumstàncies. A través de la plataforma Filmin s’oferirà un total de 51 títols LGBT d’arreu del món, majoritàriament inèdits al país.

Activisme i diversitat

Welcome to Chechnya (2020), Premi Especial del Jurat al Festival de Sundance, és un dels títols més rellevants que es podrà visionar  a través de la plataforma Filmin. Les càmeres segueixen els passos d’un grup d’activistes que s’enfronten al moviment en contra de la comunitat LGBT que domina a la República Russa.

Indianara (2019), de Marcelo Barbosa i Aude Chevalier-Beaumel, tracta sobre l’activista brasilera Indianara Siqueira i la seva participació en la lluita pels drets LGBT durant el lideratge de la dreta política al Brasil.

Let there be light (2019), de Marko Skop, és un altre dels títols destacats entre les 51 peces que ens ofereix el festival. Es tracta d’una coproducció txeca-eslovaca que tracta l’auge de l’extrema dreta i el populisme LGBT-fòbic a Eslovàquia.

Tot i això, cal esmentar que la programació del FIRE!! AT HOME anirà més enllà de les estrenes cinematogràfiques. Així mateix, comptarà amb un homenatge al director argentí Marco Berger i amb una retrospectiva dels millors títols que hagin participat en el festival. A més, el festival oferirà trobades digitals amb autors i professionals relacionats amb el cinema LGBT.

Accedir a la mostra

Tot el catàleg del FIRE!! AT HOME es podrà visionar del 10 al 20 de setembre a través de la plataforma digital Filmin. Es podrà accedir a tots els continguts a partir d’un abonament de 25 euros que inclou una subscripció de tres mesos a la plataforma. En cas de ja estar subscrit l‘accés a la mostra és gratuït. En cas de no estar-ho, també es podrà accedir a cada cinta de forma individual realitzant un pagament únic.

Es tracta d’una edició molt especial que permetrà que el públic pugui gaudir de cintes LGBT abans de la pròxima edició. Cal esmentar que aquest any es complien 25 anys des de la primera edició del FIRE!!, un data que no es podrà celebrar fins al juny de l’any vinent, quan s’estreni la pròxima edició.

Creat per

Et pot interessar:

Quin Orgull!

ComparteixA Orgull Ràdio també agrada fer recomanacions audiovisuals, per això, avui ha estat convidat l’Elio Collen, director de ‘Joyas Queer’, una docusèrie on es...

Quin Orgull!

ComparteixAquest matí ha estat a ‘Quin Orgull!’ el director de la Mostra Internacional de Cinema FIRE!!, Antoine Lenetti per explicar tots els detalls de la vint-i-cinquena edició que tindrà...

Ivan F. Mula

ComparteixAquest matí l’Ivan F. Mula, col·laborador de ‘Quin Orgull!’ ens ha fet un repàs de la gala dels Goya, que hi va tindre lloc...

Quin Orgull!

Comparteix Demà s’estrena al primer festival d’arts visuals i escèniques que presenta com a temàtica central i única el gènere i la identitat sota...

Ivan F. Mula

'Quin Orgull!', de dilluns a divendres, de 10.30 a 12h. en directe

Noticies

ComparteixEl 68 Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, que se celebra del 18 al 26 de setembre, acollirà l’estrena mundial de la sèrie...

Noticies

La matinada de divendres es podrà gaudir de 'The Stonewall Inn Gives Back', el concert benèfic dedicat als artistes nocturns LGBT.

Destacat

El paper de la dona està invisibilitzat en molts sectors, també en el sector audiovisual. Per aixó, l'Ivan F. Mula proposa 7 produccions pel...