Divendres, juny 14, 2024
19.2 C
Barcelona

Nous escenaris, aforaments i reserves en la Mercè 2020

La programació musical de la Mercè, com la resta d’activitats d’aquestes festes, també s’adapta a la crisi sanitària. Així, la música sonarà del 23 al 27 de setembre en 14 espais amb aforaments reduïts i controlats, més disseminada arreu de la ciutat per reduir la mobilitat, i es viurà principalment en horari diürn amb concerts de matí, tarda i vespre. L’antiga presó Model, la Casa de l’Aigua, el Teatre Grec, el Camp Nou, el Parc Güell, els Jardins del Doctor Pla i Armengol, la plaça major de Nou Barris, l’Aparcament de la Mar Bella i l’Anella Olímpica s’incorporen com a escenaris per descongestionar un programa que inclou un centenar d’artistes -principalment locals- dins dels respectius programes del BAM , BAM Cultura Viva i Mercè Música.

El delegat de Drets Culturals de Barcelona, Daniel Granados, ha assenyalat que la programació de La Mercè busca “visibilitzar i socialitzar una enorme diversitat de realitats en tots els sentits: identitats d’origen, de llengua, d’estils i de gènere”. La programació “posa en valor un actiu de Barcelona com una cultura mestissa i cosmopolita”. Ha recalcat que la programació tindrà cultura popular tradicional, pop, música contemporània i trap i músiques urbanes.

Programa Fiestas de la Mercè 2020: conciertos, teatro, actividades...

Els responsables asseguren que aquesta reserva prèvia es farà de “forma esglaonada” per evitar problemes i que es repeteixi el que va passar al festival Grec d’aquest estiu, quan el web es va col·lapsar per primera vegada en la seva història per l’allau de ciutadans que van intentar comprar entrades en línia.

L’Ajuntament ha habilitat un sistema telemàtic de reserva prèvia a través del web de la Mercè  i de l’aplicació mòbil de la Mercè 2020, disponible de forma gratuïta. També es podrà fer la reserva per telèfon, trucant al 93 316 10 38, de 10 a 15 h, de dilluns a divendres.

A partir d’aquest dimarts, 8 de setembre, es podran reservar per als concerts del BAM un màxim de dues entrades per dia i per persona; i, per al BAM Cultura Viva, un màxim de cinc per dia i per persona. Pel que fa als concerts del Música Mercè, les entrades es podran reservar un dia més tard, a partir d’aquest dimecres, 9 de setembre, i serà un màxim de dues entrades per dia i per persona.

ALGUNS ARTISTES

Fins a 5 espais acolliran la quarantena de concerts programats pel BAM (Barcelona Acció Musical). Als ja habituals espais de la Plaça Joan Coromines, el Parc del Fòrum o l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, s’hi uneixen dos nous espais recuperats com l’Antiga Presó Model i la Casa de l’Aigua.

Pel BAM hi passaran músics com el londinenc Leifur James, els andalusos Califato ¾, però sobretot una nòmina d’artistes catalans com Arnau Obiols, Núria Graham, Raynald Colom, 12Twelve, Za! & la Megacobla (en col·laboració amb Tarta Relena), Renaldo & Clara, Lina i Raül Refree i el house dels empordanesos Mainline Magic Orchestra, entre molts altres.

De la mateixa manera, Mercè Música acollirà una cinquantena de concerts a espais nous com el Teatre Grec, el recinte del Nou Camp, el Parc Güell, els Jardins del Doctor Pla i Armengol, la plaça major de Nou Barris, el Fòrum Espai Mediterràniament, l’Aparcament de la Mar Bella i l’Anella Olímpica. Jordi Turtós, programador de la Mercè Música, ha explicat que pensava la programació en funció del lloc.

Maria del Mar Bonet amb Toti Soler, Roger Mas, Joan Garriga, Sabor de Gràcia o Seward estrenaran l’escenari del Grec dins de la Mercè, i pels altres escenaris passaran noms com Enric Montefusco, Maria Rodés, Tribade, Jazzwoman, Miqui Puig, Brighton 64, Giulia Valle, Suu, Lildami, Dolo Beltran, Unfinished Simpathy, Maika Makowski o The New Raemon.

Pel que fa al BAM Cultura Viva, el programa del qual es confegeix després d’una convocatòria pública on es van presentar més de 500 artistes, s’adapta al nou context en la quarta edició, que es durà a terme els dies 24, 26 i 27 de setembre al Recinte Fabra i Coats. S’hi podrà gaudir de més de vint propostes artístiques de proximitat, en un espai relaxat, per a tots els públics i tots els gustos.

Les propostes musicals que, en molts casos, impulsen teixits associatius i comunitaris de Barcelona, tenen els següents noms: Maat, Pieces ZX, Bounties, Linalab & NotMe, Bichos do Brasil, Paolo Angeli i Jorge da Rocha, SAffrAn!, Pivot i VISE, Presagio 2.7, Las Ninyas del Corro, Indee Stylah, el showcase de Sunkusi, DANI, Sones de Marimba, Juliette Robles, Hamsa Hamsa, Banana Sound Cartel, Mancha ‘E Plátano i Manglar.

Finalment, les ràdios musicals catalanes canvien d’escenari, -tradicionalment, l’Avinguda Maria Cristina- per anar a l’Anella Olímpica. Dijous 24 acollirà les actuacions de la programació d’Europa FM, amb Blaumut i Varry Brava. Dissabte 26 serà el torn de Cadena100 que compta amb els concerts de Siderland i Hotel Cochambre. Diumenge 27 estarà protagonitzat per la programació d’ELS40 amb les actuacions de 31FM i Flashy Ice Cream.

Pots conèixer les activitats al web de la Mercè

ACN/ BTV

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio