Divendres, abril 26, 2024
13.1 C
Barcelona

Festival de Cinema Fantàstic celebrarà per tercer any els premis Queer Kong

Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya a Sitges, que se celebrarà del 7 al 17 d’octubre, ultima els preparatius d’una edició que comptarà amb 169 títols amb les últimes tendències en el gènere, una important presència de produccions dirigides per dones i una alta demanda d’entrades per a les sessions, l’aforament de les quals estarà limitat al 70% per la pandèmia.

L’organització Stop Sida en col·laboració amb el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya celebra per tercer any el reconeixement a la diversitat LGTBIQ+ amb el guardó Queer Kong, que premia pel.lícules programades al festival que promouen discursos i continguts inclosos en tres categories: Aportació a la salut sexual LGTBIQ+, Visibilitat i Integració LGTBIQ+ i Representació LGTBIQ+ a la indústria.

El jurat Queer Kong 2021 està format per: Marc Sala, periodista i conductor de RTVE, Miriam Martínez Hierro, productora executiva de Presa 13 Films, Jordi Izquierdo Berbel, productor i director de la Cinemoteka Ràdio RSK FM, Elisa Martínez Parra, membre de l’associació Colors Sitges Link, Miquel Claudì-López, productor Queer Kong, realitzador audiovisual i voluntari d’Stop Sida.

Els primers guardons d’aquesta categoria es van donar en 2019 reconeixent a Jen & Silvia Sister amb el film “Rabid” en la categoria: Aportació a la salut Sexual, Pollyana McIntosh amb el film “Darling” en la categoria Visibilitat i Integració i finalment a Santiago Pisa, Romina Escobar i David Matamoros pel Film “Breu Història del Planeta Verd” en la categoria Representació LGTB+ en la indústria.

En 2020 a causa de la pandèmia l’organització va poder atorgar una menció honorífica al Cineasta Bruce Labruce amb el seu film “Saint-Narcisse”.

Les categories dels guardons Queer Kong 2021 són els següents:

1) Aportació a la salut Sexual LGTB+: Discursos, continguts i arguments que promocionin la salut sexual.

2) Visibilitat i Integració LGTB+: Discursos, continguts i arguments que abordin la diversitat afectiu-sexual, l’apoderament de les persones LGTB+ o els seus referents.

3) Representació LGTB+ en la indústria: Reconeixement a l’equip artístic o tècnic del film que pertanyi al col·lectiu LGTB+ i participi d’aquest de manera pública.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio