Dilluns, abril 22, 2024
11.4 C
Barcelona

A partir del 8 d’octubre reobre l’oci nocturn amb pasaport covid

El Govern té previst aprovar aquest dimarts la reobertura de l’oci nocturn en espais interiors a partir d’aquest divendres, segons han explicat a l’ACN fonts de l’executiu. Actualment estan oberts només els espais exteriors fins a les tres de la matinada i senes ball. Aquesta reobertura parcial es va produir el 23 de setembre, després que les discoteques i les sales de festes portessin més de 100 dies tancades des de l’explosió de casos de la cinquena onada a finals de juny. El sector fa temps que reclama l’obertura dels locals atenent a l’evolució positiva de la pandèmia i com a via per aturar els macrobotellots que s’han anat succeint durant els darrers mesos.

El 8 d’octubre reobrirà l’oci i ho farà amb l’ús del passaport covid, motiu pel qual la Generalitat demanarà permís al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de manera immediata.

Aquesta nova mesura suposa també obrir les pistas de ball i els horaris anteriors a la pandèmia:

Bars musicals: fins a les 2.30 h entre setmana i a les 3 h els caps de setmana i vigílies de festius.
Discoteques: fins a les 5 h entre setmana i a les 6 h els caps de setmana i vigílies de festius.
Cafès teatre, cafès concert o sales de concert: fins a les 4.30 h entre setmana i a les 5 h els caps de setmana i vigílies de festius.

També s’ha acordat l’ús de mascareta obligatori mentre no s’estigui consumint, tot i que falten per concretar alguns aspectes com els aforaments, que el sector espera que puguin ser d’entre el 70 i el 80 %.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio