Dijous, setembre 21, 2023
20.6 C
Barcelona

El Síndic de Greuges supervisarà la investigació de l’agressió homòfoba d’aquest cap de setmana

Resultado de imagen de https://www.elperiodico.com/es/videos/sociedad/xavier-martinez-y-su-pareja-sufren-una-agresion-homofoba-en-barcelona/4632223.shtml

El Síndic de Greuges en funcions, Rafael Ribó, ha obert una actuació d’ofici per l’agressió homòfoba que va sofrir divendres passat una parella gai al parc Joan Miró de Barcelona, on va ser atacada per un grup d’encaputxats.

Segons els joves agredits, un grup de set encaputxats els van increpar i van agredir amb cops de puny i empentes, tal com varen relatar a l’a la nostra ràdio.

Dins de les seves competències per a vetllar per la no discriminació per orientació sexual o identitat de gènere o d’expressió de gènere de la persona i per a defensar els drets i llibertats en matèria de no discriminació de les persones LGTBI, el Síndic ha demanat a la Direcció General de la Policia que l’informi sobre les actuacions empreses en aquest cas concret.

També ha sol·licitat a la Generalitat informació sobre les mesures que “hagi establert en l’àmbit de seguretat ciutadana en relació amb la prevenció de la violència LGTBIfóbica“.

Així mateix, el Síndic ha informat que ha demanat informació sobre aquest cas a l’Àrea de Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona “per a conèixer el conjunt de les actuacions que s’han dut a terme des que es va tenir coneixement dels fets”. EFE

 

Entrevista amb Xavi Martínez, víctima de l’agressió


Col·labora amb el projecte d’Orgull Ràdio, la nova ràdio LGTBI de Barcelona:

 

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio