Dimecres, febrer 28, 2024
14 C
Barcelona

El Pride de Barcelona valorarà la participació dels partits polítics a la seva manifestació

Després que a Madrid és decidís que cap partit polític estigues present en la capçalera de la manifestació de l’Orgull LGTBI, el Pride de Barcelona ha anunciat avui que convocarà a totes les entitats socials organitzadores per valorar la participació dels partits polítics a la manifestació del dissabte 29 de juny.

Encara es desconeix quines entitats socials formaran part d’aquest comitè i quan se sabrà la resposta. En el Pride del 2018 partits com ERC, Ciutadans, En Comú, PSC, PDeCat o la ANC varen participar activament en la manifestació.

Els organitzadors de l’Orgullo de Madrid demanen “no fer ni un pas enrere en drets i frenar a la ultradreta

Ni Ciutadans ni el Partit Popular tindran carrossa en la desfilada de l’Orgull d’aquest any. Les activistes històriques LGTBI, com Boti García Rodrigo, Jordi Petit, Carla Antonelli o Beatriz Gimeno, protagonitzaran la capçalera de la manifestació. No obstant això, Ciutadans “no portarà carrossa en la manifestació per apoderar a partits que atempten contra la dignitat del col·lectiu”.

Així ho han anunciat en un comunicat la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB) i COGAM, col·lectiu LGTBI+ de Madrid. La manifestació d’aquest any commemorarà el 50 aniversari de les revoltes de Stonewall i l’any temàtic ‘Majors Sense Armaris: Història, Lluita i Memòria!’.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio