Dijous, juliol 25, 2024
28.7 C
Barcelona

El Govern crea una nova conselleria de feminismes i igualtat, que recaurà en mans d’ERC

Després de tres mesos de guerra freda entre ERC i Junts per Catalunya, finalment les dues formacions independentistes han arribat a un acord per formar un govern de coalició.

El nou Govern tindrà 14 departaments i ERC i JxCat es quedaran la meitat de les carteres cadascun, segons el preacord a què han arribat les dues formacions i que han presentat en una compareixença des del Palau Robert. ERC es quedarà Presidència i mantindrà Educació, i passarà a gestionar Interior i Cultura –fins ara en mans de Junts-. A més, els republicans també lideraran Acció Climàtica i Agricultura, Empresa i Treball i el nou departament de Feminismes i Igualtat.

Aquesta última conselleria serà nova i la seva creació era un dels requisits per formar Govern. Encara es desconeix qui la liderarà, però tot apunta que podria ser Jenn Díaz, escriptora i numero 10 a les llistes d’ERC.

Per la seva banda, Junts es quedarà la vicepresidència i Economia i mantindrà Polítiques Digitals i Territori, que es fusionen. També gestionarà Salut, Acció Exterior, Drets Socials, Justícia i la nova cartera d’Universitats.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio