Dimecres, juny 12, 2024
16.1 C
Barcelona

El director de Luca content que el seu film es relacionés amb el col·lectiu LGBTQ

Luca es va estrenar el passat 18 de juny i tot món va quedar encantat amb la història dels nens italians que es professen una gran lleialtat i amistat. La pel·lícula va tenir un fort impacte en la comunitat LGBT gràcies als seus adorables protagonistes i la relació al que podria ser un romanç jove gai, fet que va sorprendre el director Enrico Casarosa, qui per a The Playlist comparteix els seus pensaments sobre l’abast de Lucca entre el públic queer.

En la riviera italiana, creix una amistat poc probable però fort entre dos monstres marins que són capaços de disfressar-se d’humans. El llaç entre Luca i Alberto és poderós, un vincle que no va passar desapercebut davant la comunitat LGBT i que va brillar per donar-los visibilitat en una cinta de Pixar. Encara que la pel·lícula no parla explícitament d’un romanç entre els personatges principals, subtils detalls ens fan pensar en un afecte molt, molt profund.

Per part seva, Casarosa parla sobre les projeccions que el públic col·loca en els protagonistes i l’important que és veure’s representats, compresos i celebrats: “Em va sorprendre una mica, però clar, perquè sempre pensem amb certesa, el que estava en el nostre radar és que els monstres marins eren una metàfora meravellosa per a tota mena de diferències. I les grans històries et permeten projectar els teus propis problemes sobre el personatge. I sabíem que tots tenim diferents formes en les quals vam créixer i vam tenir dificultats per a créixer, sentint-nos diferents. Així que parlem sobre la raça, parlem una mica sobre la [comunitat] LGBTQ, però el que no vam veure va ser perquè estàvem concentrats en la prepubertat i l’amistat, així que no necessàriament pensem en ells de manera romàntica. I també perquè el meu millor amic i jo som homes heterosexuals, i novament, tenim la nostra pròpia història”.

Encara que el director diu no haver-hi pensant en una relació amorosa per als seus protagonistes, la veritat és que el que es veu no es pregunta, i Lucca ens presenta una meravellosa relació entre dos amics que es preocupen pel benestar mutu. Casarosa diu que la pel·lícula es concentra en l’amistat però que està molt orgullós que els fans l’han reinterpretat de forma tan encertada i es declara un aliat total de la comunitat LGBT.

“Però em vaig sentir molt feliç que ressonés perquè, novament, es tracta de totes les diferents formes en què ens sentim diferents i es tracta de ser oberts i curiosos l’u per l’altre, en lloc de tenir por. I així que certament ho vaig acceptar. Potser em va sorprendre la quantitat de meravellosos fan art que eren tan bons. Llavors, sóc un gran aliat, així que estic molt feliç. M’han preguntat moltes vegades: ‘Però són homosexuals?’ Jo dic: ‘Bé, aquesta és una pel·lícula sobre l’amistat, no el romanç’. Crec que aquesta és la petita cosa que m’agrada especificar, però estic realment feliç. Parla de la necessitat d’aquesta comunitat d’estar més representada, no és d’aquí realment d’on va venir la meva inspiració, però estic molt feliç que hagi ressonat amb tanta força”, va dir el director.

La diversitat i la representació han pres un paper fonamental en la indústria de l’entreteniment. Cada vegada observem a més personatges LGBT prenent les regnes d’històries meravelloses i inspiradores que salven la vida de persones que en el passat tal vegada van passar per moments difícils de solitud i incomprensió.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio