Diumenge, juny 16, 2024
19.6 C
Barcelona

Debat entre feministes per la reforma de llei contra les violències masclistes

Aquest desembre, el Parlament de Catalunya celebra l’últim ple de la legislatura on s’inclourà la reforma de llei per erradicar les violències masclistes. Es pretén, així, reforçar la protecció cap a les dones, també les persones trans i d’altres diversitats de gènere.

La proposta sorgeix de Catalunya En Comú i ja ha despertat diverses reaccions dins el feminisme. Un sector defensa que només és dona qui neix així o qui ja acaba els procediments legals de canvi de sexe. En canvi, l’altre sector creu en “l’autodeterminisme de gènere”.

Silvia Carrasco, antropòloga i membre de Feministes de Catalunya, considera que “el planejament no és transgressor” i que “la violència en la història de la humanitat ha estat contra dones i nenes”. Per altra banda, Laia Rosic, psicòloga i coordinadora del grup de treball sobre violències masclistes del Consell Nacional de Dones (CNDC), recorda que el moviment feminista cerca “l’abolició de l’estereotip de gènere” i que el moviment feminista català sempre ha donat suport al col·lectiu trans.

La reforma coincideix amb el debat al Congrés dels Diputats sobre l’anomenada Llei Trans que ja va generar cert rebombori en diversos sectors del feminisme.

Oscar J. Barroso / AFP7 – Europa Press

Pol Guixeras
Equip d'Orgull Ràdio