Divendres, juny 14, 2024
19.2 C
Barcelona

Debat a Orgull complet: Les conseqüències del confinament i de la nova normalitat

El passat dijous va arribar a Orgull Ràdio un debat especial per parlar al voltant de la situació del col·lectiu LGBTI+ i dones durant i després de la pandèmia.

L’Olympia Arango i l’Elisa Menéndez han conversat amb Mireia Mata i Solsona, Directora General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Patrícia Aljama, doctora en Psicologia Social, directora des d’aquest 2020 de l’informe anual de “L’estat de l’LGTBI-fòbia a Catalunya” i Maria Ferotge, activista i membre de Ca La Dona.

Amb elles s’ha conversat de com el confinament ha magnificat les violències LGBT-fòbiques i la violència de gènere dins la llar. El fet que durant dos mesos no es pogués sortir de casa ha empitjorat la situació de moltes dones i persones no cisheteronormatives, obligant-les a tornar a l’armari o patir assetjament. D’altra banda les xarxes veïnals i de suport mutuu han proporcionat seguretat i companyia a aquestes persones en situació de vulnerabilitat.

Ja sigui mitjançant xarxes socials, ajudes institucionals o les iniciatives de diferents associacions del teixit feminista s’han pogut materialitzar part de les demandes dels dos col·lectius i fer front a la realitat post pandèmia. Amb una idea molt clara: la nova normalitat no pot suposar un retrocés dels nostres drets.

Escolta el debat complet i coneix les opinions de les diferents ponents.

Una membre de l'ONG Open Arms, degudament protegida amb guants i mascareta, al replà d'un edifici on una dona li obre la porta
  Foto: Marí Petit

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio