Dijous, març 30, 2023
17.1 C
Barcelona

El Centre LGTBI atén 309 persones en el primer any

09/01/2020, Barcelona

El Centre LGTBI de Barcelona compleix el seu primer any de vida el pròxim 19 de gener i ha fet públic el balanç d’aquestos 365 dies. L’espai situat al Barri de Sant Antoni ha atès 309 persones. L’assistència total ha estat de 20.565 persones i l’equipament ha acollit fins a 500 activitats des que va obrir fa un any.

En l’acte d’aquest matí en què han fet publiques les dades hi ha participat la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, acompanyada per Joaquim Roqueta, president de la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, federació responsable de la gestió cívica del Centre, i per Andreu Agustí, director de l’equipament.

Un 25% de les persones ateses tenen entre 31 i 40 anys. Els segueixen les persones entre els 26 i els 30 anys i el grup dels 40 als 50 anys (20 %). S’hi aprecia un poc ús per part de persones grans (3 %) i menors d’edat (2 %).

Resultat d'imatges de centre lgtbi barcelona

Del total de 309 persones ateses pel Servei d’Acollida, un 44% ha requerit de la intervenció dels serveis especialitzats amb què compta el Centre LGTBI, i que va entrar en funcionament al juny: assessorament jurídic (54 casos), assessorament psicològic (44 casos) i assessorament psicològic específic per a persones trans (39 casos).

‘Fer anys és un Orgull’, 1r aniversari del Centre LGTBI


Intervencions artístiques, tallers, activitats familiars i música. El Centre LGTBI celebra el primer aniversari el proper 18 de gener, d’11.00 a 22.00 h, amb una programació especial adreçada a tota la ciutadania. Les activitats convertiran el Centre i el carrer Comte Borrell en un espai ple de creativitat i reivindicació. Brigitta Lamoure, col·laboradora de ‘Quin Orgull’, serà la mestra de cerimònies de la jornada. Amb l’humor i la ironia que la caracteritzen, ens guiarà per les diferents activitats.


A l’interior del Centre LGTBI es podran veure les intervencions d’artistes de diferents identitats, procedències i estils que volen fer-nos reflexionar sobre aspectes com l’univers postmillennial, la festa com a mecanisme de cohesió i l’arbitrarietat del nom propi, entre altres qüestions relacionades amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

A més, el programa ‘Quin Orgull’ amb Oriol Serra realitzarà un programa especial des de el Centre LGTBI

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio