26.6 C
Barcelona
18 setembre, 2021

RECENT

Censuren un mural a Torrefarrera (Lleida) que mostra dones fent-se petons

Els veïns d’un edifici de Torrefarrera a la província de Lleida han prohibit a l’artista lleidatana Cristina Dejuan continuar pintant un mural en la seva paret mitgera perquè apareixen “imatges massa explícites per als nens” de dones nues besant-se.

Aquest capítol LGTBIfòbic a passat quan l’artista participava en el festival d’art urbà Street Art de Torrefarrera pintant un edifici. La mateixa creadora del mural ha declarat al diari ‘Segre’ que alguns veïns de la finca van veure que apareixien dones nues, algunes besant-se, i li van demanar que no continués. Davant la pressió va deixar el mural a mig pintar escrivint en lletres grans: “Aquesta obra a estat censurada. Visqui l’amor! Visca la llibertat!”.

L’artista ha rebut avui el suport d’un centenar de veïns del poble que s’han concentrat davant del mural, al carrer Vall d’Aran de la localitat, per a reivindicar la llibertat artística de l’autora. L’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, ha declarat al Segre que assumeix “l’error de no demanar abans les obres que es farien” i ha recordat que en les anteriors edicions un jurat professional triava els murals, però que enguany van contactar amb artistes de Lleida i van confiar en el seu criteri.


L’alcalde de la localitat ha assegurat que l'”ajuntament no té vocació de censura” i ha apuntat que és la comunitat de veïns propietària de l’edifici on s’estava pintant el mural la que “no la troba adequada”. L’alcalde ha explicat que han ofert a l’artista altres tres parets alternatives en el municipi perquè pugui plasmar la seva obra mural amb el mateix contingut.

Latest Posts

spot_imgspot_img

El top d'Orgull