Dimecres, febrer 28, 2024
14 C
Barcelona

Cap dels assistents al concert de l’Apolo es va contagiar de coronavirus

Fa unes setmanes a la Sala Apolo de Barcelona es va realitzar un estudi clínic d’un cribratge massiu en un concert on es van realitzar tests d’antígens i proves PCR, abans i uns dies després del concert. Hi van participar un miler de persones, amb l’obligatorietat de portar la mascareta durant l’esdeveniment, excepte en el moment de consumir begudes.

Avui hem conegut el resultat d’aquest estudi on cap dels 463 assistents al concert de la sala Apolo s’ha contagiat del coronavirus, mentre que s’han registrat dues infeccions entre les 496 persones del grup control, és a dir, aquelles que no hi van entrar. Els doctors Josep Maria Llibre i Boris Revollo, responsables de l’estudi, han explicat que els resultats demostren que és “segur” assistir a un concert amb les mateixes condicions que les del 12 de desembre: tests d’antígens, mascaretes FFP2, control de fluxos, però en canvi, sense distàncies de seguretat. “L’estudi permet dir que si fas una activitat similar serà segura, però com més t’allunyis d’aquestes característiques, major és la incertesa”, ha afirmat Llibre. 

Aquest estudi ha estat liderat per la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Can Ruti) i el Primavera Sound i dóna certa esperança al sector d’oci nocturn, espectacles i concerts.

Cap dels assistents al concert de l'Apolo es va contagiar de coronavirus |  Diario Público

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio