Dijous, juliol 25, 2024
28.7 C
Barcelona

Britney Spears és “lliure” després de més de 13 anys sota tutela legal

La icona del pop Britney Spears va tornar aquest divendres a ser “lliure” després de més de 13 anys, després que una jutgessa posés punt final a la tutela legal sobre la seva persona i el seu patrimoni, valorat en uns 60 milions de dòlars.

En declaracions a la premsa, l’advocat de l’artista Mathew Rosengart va precisar que la decisió judicial entra en efecte “immediatament”, tant pel que fa a la custòdia legal de la persona, com la del patrimoni.

“El que segueix ara per a Britney, i aquesta és la primera vegada que es pot dir això en aproximadament una dècada, depèn d’una sola persona: Britney”, va dir Rosengart a la sortida de la Cort Superior de Los Angeles, on va rebre una forta ovació dels centenars de seguidors de la cantant congregats en el lloc.

Rosengart va asseverar estar molt orgullós del “coratge, aplom i valentia” de Britney durant el procés judicial i va assenyalar que el testimoniatge de l’artista ha ajudat a llançar llum sobre l’abús de les tuteles legals als EUA.

“El millor dia de la meva vida”


Uns minuts després que el lletrat parlés, Britney, de 39 anys, va assenyalar en el seu compte oficial d’Instagram que aquest divendres ha estat “el millor dia” de la seva vida. “Déu meu, amo tant als meus fans que és una bogeria! Crec que ploraré la resta del dia! El millor dia de la meva vida, lloat sigui el Senyor. Puc rebre un amén?”, va apuntar la intèrpret. L’artista va adjuntar un vídeo d’uns 26 segons en el qual poden veure’s desenes dels seus seguidors celebrant la decisió de la jutgessa Brenda Penny, que va disposar la fi de la tutela legal de Britney.

La fallada suposa una nova victòria per a la cantant, qui al juny passat es va pronunciar per primera vegada en contra del seu pare, Jamie Spears, que va deixar de ser el seu tutor al setembre per ordre de la mateixa jutgessa. La custòdia de l’artista s’havia mantingut des de llavors a càrrec d’un funcionari de l’estat de Califòrnia i no ha estat fins a aquest divendres quan ha quedat finalment lliure de qualsevol tutela legal. Després de fer-se pública la decisió, centenars de seguidors de la cantant congregats fora de la seu de la Cort Superior de Los Angeles van reaccionar immediatament llançant confeti rosa a l’aire i amb càntics a favor de Britney, que havia titllat de “abusiva” la seva tutela legal amb anterioritat.

El moviment #Freebritney

Qui també va reaccionar ràpidament va ser el seu promès, l’entrenador personal Sam Asghari, que va penjar una fotografia en el seu compte personal d’Instagram amb la paraula “Llibertat” (“Freedom”, en anglès) sobre un fons rosa. “Avui s’ha fet història. Britney és lliure”, va escriure Asghari, que es casarà pròximament amb l’artista nascuda a Mississipí.

D’aquesta manera Asghari feia l’ullet al moviment #*FreeBritney (alliberar a Britney), una campanya que s’ha viralitzat en les xarxes socials, especialment en els últims mesos, per a aconseguir que la tutela legal de la cantant acabés. La pressió dels fans per a treure a la llum detalls de la tutela legal va començar en 2019, després que Britney es negués a continuar oferint espectacles a Las Vegas (els EUA) i ingressés en una clínica de rehabilitació.

Fi a la tutela abusiva

En declaracions davant aquest tribunal al juny, Spears va suplicar que li deixessin recuperar la seva vida i va denunciar que, encara que li agradaria tenir un bebè, el seu tutor, en aquest llavors el seu pare, no li deixava anar al metge per a llevar-se el DIU (dispositiu intrauterí) que tenia inserit.

El cas va fer un gir al setembre després que el diari The New York Times publiqués un reportatge amb declaracions de tres persones que havien treballat per a l’artista durant la seva tutela: un empleat de seguretat, una assistent i la seva cap de vestuari.

Entre els testimoniatges més espinosos, extreballador de seguretat va afirmar que el pare va manar col·locar micròfons a la casa de Britney, les crides i els missatges de la qual eren interceptats, inclòs les comunicacions amb el seu propi advocat i els seus fills.

Britney Spears es “libre” tras más de 13 años bajo tutela legal - Hola News

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio