Dimarts, abril 30, 2024
17.2 C
Barcelona

8 dones lesbianes que han contribuit a la visiblització

26/04/2020 - Celia Oliveras / Redacció 

Avui 26 d’abril se celebra el Dia de la Visibilitat Lèsbica i per aquest motiu destaquem 9 noms que han contribuït a la reivindicació.

Ilse Fuskova

Activista, periodista i fotògrafa argentina que va ser de les primeres en dir públicament que era lesbiana a l’any 1991. Una de les pioneres del moviment lèsbic-feminista a l’Argentina.

Javiera Mena

Cantautora, productora discogràfica i música xilena d’electropop. És una de les primeres dones conegudes a Xile que és públicament visible com lesbiana, la qual cosa l’ha convertit en una de les principals referents LGTB del país

Boti García Rodrigo

És una reconeguda activista espanyola pels drets LGBT, actual directora general de Diversitat Sexual i Drets LGTBI des de 2020.

Beatriz Gimeno

Política i activista espanyola en favor dels drets LGBT. Va ser la presidenta de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) entre 2003 i 2007, durant el període en què es va aprovar el matrimoni entre persones del mateix sexe a Espanya.

Kanako Otsuji

Es una activista japonesa pels drets LGBT que va ser membre de l’Assemblea Legislativa de la Prefectura d’Osaka. Al maig de 2013 Otsuji es va convertir en la primera membre de la Dieta nacional obertament homosexual

Kasha Jacqueline Nabagesera

És una activista pels drets LGBT a Uganda. Va ser la fundadora el 2003 de la Freedom and Roam Uganda (FARUG). Kasha es considera la “mare fundadora” del moviment de drets civils LGBT ugandès.

Ruby Rose

Actriu australiana coneguda pel seu paper a OITNB i per ser una de les cares més visibles del col·lectiu LGTBI.

Megan Rapinoe

Capitana de la selecció de futbol nord-americà, és obertament lesbiana i és coneguda per les seves crítiques a Trump.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio