Diumenge, maig 12, 2024
17.1 C
Barcelona

Una entitat LGTBI denúncia els comentaris homòfobs del bisbe de Solsona

L’entitat LGTBI La Cugula ha denunciat una sèrie d’escrits del bisbe de Solsona, Xavier Novell, que considera misogin i homòfob. Segons van difondre a través de les xarxes socials, el bisbe manté des de fa anys un “discurs d’odi” cap a “col·lectius minoritaris i oprimits” i es queixen que no hi ha hagut cap resposta per part de les institucions. L’entitat ha fet arribar la seva denúncia al Servei d’Atenció Integral (SAI) del Solsonès, un òrgan dependent del consell comarcal creat en el 2018 per a contribuir a la sensibilització social LGTBI.

En els seus escrits, afegeixen, Novell ha relacionat l’homosexualitat amb la delinqüència, ha qualificat l’avortament com un fet “abominable” i fins i tot “l’ha comparat amb l’holocaust nazi”. Davant aquesta situació, La Cugula assegura que “la població de la nostra ciutat se sent desemparada”, ja que denuncia que aquest tipus de “agressions i discursos d’odi” no reben cap resposta.

Per aquest motiu, insten el SAI territorial de Lleida al fet que actuï de “manera clara” per a detenir aquestes “agressions” que pateixen al Solsonès i que “vetlli per la seguretat mental i física” de totes les persones que viuen a la comarca.

Paral·lelament, La Cugula ha iniciat una campanya de recollida de signatures per a denunciar de manera conjunta les glosses del bisbe.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio