Dimarts, abril 16, 2024
13.8 C
Barcelona

Recta final de la Llei per la igualtat de tracte i no-discriminació

El passat 2019, arribava al Parlament de Catalunya la tramitació de la nova Llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació que es preveu aprovar, finalment, aquest divendres.

El Govern vol que aquesta llei esdevingui una eina per lluitar contra la discriminació per motius racials o ètnics, sexuals o d’orientació sexual, religiosos o de convicció o per qualsevol altra condició social o personal. La nova legislació, a més, destaca pel reconeixement i cobertura que atorga a les persones trans, ja que no caldrà demostrar que s’ha passat per un procés quirúrgic o tenir el DNI amb el nom sentit. La llei, en definitiva, busca actuar sobre accions que no són delicte d’odi, però que sí són discriminatòries aportant major cobertura a l’hora de fer una denúncia.

Mireia Mata, directora general d’Igualtat del Departament de Treball, Afers socials i Famílies, expressava, ahir, la seva satisfacció a Twitter recordant els 5 anys de feina que van començar amb Dolors Bassa i que culminen amb Najat Diuesh. Es preveu, també, que la llei s’aprovi amb el suport de tota la cambra.

L’aprovació arribarà després que la Generalitat impulsés, fa mesos, la campanya “Defensem el que és obvi” per donar visibilitat a la diversitat social del país.

Pol Guixeras
Equip d'Orgull Ràdio