Dimecres, febrer 21, 2024
14.1 C
Barcelona

Pride BCN 2020 no es cancel·larà i es podria celebrar online

29/04/2020 - Aleix Jaime 

La comunitat LGBTI podrà gaudir de Pride BCN un any més, tot i el coronavirus. Tanmateix, la reivindicació es veurà afectada pel confinament i des de l’organització s’estudien tots els possibles escenaris. Per altra banda, els esdeveniments relacionats de ciutats com Madrid o Nova York ja han anunciat la seva cancel·lació.

Tot i que Pride BCN no ha realitzat un comunicat oficial, la capital catalana no es quedarà sense reivindicació LGBTI enguany. Així ho assegura el director del festival Ferran Poca, que tot i el confinament a causa de la Covid-19, considera “inviable que Pride 2020 desaparegui de l’agenda de la ciutat”. Tot i això, com és obvi, no es podrà celebrar com es feia amb normalitat. Poca i la resta de l’equip segueixen estudiant quina és la fórmula correcta per poder dur-lo a terme.

En el context de pandèmia que estem vivint, el més normal és que els ajuntaments ajornin o anul·lin els grans esdeveniments. Així és com s’ha realitzat a Sitges o Madrid, per exemple. Tot i això, l’Ajuntament d’Ada Colau no ha comunicat encara cap anunci d’aquest tipus. Segurament ho realitzi durant aquesta setmana, que tant Pride BCN com les entitats socials que formen part de l’esdeveniment es reuniran amb l’Ajuntament.

Possibilitat d’una Pride virtual

En l’àmbit administratiu es continua treballant des de diferents escenaris per poder dur a terme la Pride. L’organització de l’esdeveniment és conscient que “no es podrà realitzar com el coneixem fins ara”. Tot i això, estudia canvis de data o la possibilitat de celebrar-ho de forma virtual. La no realització de la reivindicació no és una opció per Pride BCN.

Pel que fa a la possibilitat de reivindicar-se en línia, Pride BCN col·laborarà amb el Global Pride. Es tracta d’una iniciativa de Fierté Canada Pride, InterPride i EPOA, que pretén realitzar una reivindicació virtual les 24 hores del 27 de juny i de forma mundial. Tot i això, Poca assegura que la participació en aquest, en cap cas substituirà la reivindicació de Barcelona.

Reivindicacions anul·lades

Per primera vegada a la història s’ha cancel·lat el NYC Pride, així com tots els esdeveniments relacionats. Aquest any es feien cinquanta anys des de la primera marxa en homenatge a la revolta de Stonewall l’any 1969. Tot i això, a causa de la pandèmia global per la Covid-19, l’Ajuntament de Nova York ha hagut d’anul·lar l’esdeveniment. Tanmateix, participarà en el Global Pride el 27 de juny.

Pel que fa a l’àmbit nacional, Barcelona no ha estat l’única ciutat afectada en aquest aspecte. La capital espanyola ha anunciat aquest matí que el MADO de Madrid es celebrarà de forma digital de l’1 al 5 de juliol per no oblidar que l’Orgullo és visibilitat i reivindicació. . De la mateixa manera s’ha postposat també el Torremolinos Pride de Màlaga. Per altra banda, Sitges i Sevilla van anunciar la cancel·lació de tots els esdeveniments relacionats amb l’Orgull LGBT.