Dilluns, abril 22, 2024
11.4 C
Barcelona

El Parlament demana al Govern fer efectives les sancions per LGTBIfòbia

El Parlament ha aprovat aquest mateix matí de divendres una proposta de resolució que insta el Govern a aprovar el reglament del règim sancionador establert a la llei 11/2014 contra l’homofòbia.

Aquesta resolució ha estat presentada per la CUP i ha rebut els vots a favor de JxCAT, Cs, PSC, Comuns i CUP, l’abstenció d’ERC (que han dit que s’havien equivocat en la votació i que volien votar a favor) i el vot en contra del PPC.

En la resolució aprovada, també s’insta el Govern a implementar polítiques efectives per a la prevenció, detecció i intervenció conra la LGTBifòbia, tenint en compte l’atenció a les persones afectades per una situació discriminatòria. També es demanen polítiques fonamentades en l’educació en la diversitat afectiva, sexual i de gènere per a les persones que exerceixen aquesta discriminació.

Un tercer punt de la resolució aposta per crear l’Òrgan coordinador de les polítiques LGTBI i un quart insta a implementar polítiques en les diferents etapes educatives que incloguin l’educació afectivosexual i de gènere de forma transversal als currículums i acompanyar-les d’un pressupost que permeti desenvolupar-les. Per últim, insta l’executiu a estudiar la possibilitat d’establir una assignatura específica al currículum de primària i secundària sobre aquesta qüestió.

Reaccions a xarxes

El president de l’Observatori Contra l’Homofobia, Eugeni Rodríguez, ha qualificat el fet “d’històric” ja que ha recordat que porten sis anys esperant i “lluitant moltíssim” des que es va aprovar la llei el 2014. Rodríguez ha alertat ERC i JxCAT que vigilaran “que no sigui un brindis al sol” i que es faci efectiva la voluntat de la cambra.

.

  • Foto Clara Soler
  • Text: Redaccio/ACN

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio