Dimarts, juny 6, 2023
18.9 C
Barcelona

Diferents Orgulls europeus es veuran afectats pel Coronavirus segons la pròpia organització

12/03/2020

La cap de l’organització Europe’s Pride ha confirmat que alguns esdeveniments de l’Orgull d’aquest estiu es veuran afectats pel brot de coronavirus que està arrasant el continent

Kristine Garina, presidenta de l’Associació Europea d’Organitzadors de l’Orgull (EPOA), va fer els comentaris després que dotzenes d’organitzadors de l’Orgull de tot el món es van reunir per a discutir la situació i com els Orgulls poden respondre.

“El coronavirus presenta un nou desafiament per a tots els governs i organitzacions, i els Orgulls no són diferents”, va dir Garina. “El desafiament únic per a Prides és que la majoria són organitzacions completament voluntàries, on les persones han de fer malabarismes amb aquesta complexitat addicional juntament amb una carrera o ser un cuidador a temps complet. Estem fent tot el possible per a ajudar als organitzadors de Pride a superar aquest desafiament”.

Resultat d'imatges per a "epoa Kristine Garina"

Més de 70 organitzadors de l’Orgull es van unir a una reunió en línia el dilluns per a discutir com poden fer plans de contingència i com respondran a la situació del Coronavirus. Treballant en associació amb la xarxa global Pride InterPride, la reunió també va incloure representants de Prides a Àfrica, Amèrica del Nord, Àsia i Oceania.

El Pride de Barcelona és celebrarà enguany el 26 y 28 de juny i es preveu que per les hores la situació del Coronavirus estigui ja recuperada i normalitzada. Tot i això, EPOA insta a Prides a seguir l’orientació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i assegurar-se que facin plans abans del seu esdeveniment, pensin en l’impacte durant l seus actes i com farán front els problemes. També estan instant a Orgulls a comprometre’s amb patrocinadors i patrocinadors per a parlar sobre l’impacte financer.
Kristine Garina, la mateixa organitzadora de l’Orgull Bàltic a Riga, Letònia, va assenyalar que “és irònic que en les últimes dècades diversos polítics, presidents, primers ministres, alcaldes, arquebisbes i altres fanàtics hagin fet tot el possible per a frustrar i cancel·lar l’Orgull, però va ser la naturalesa qui va tenir èxit”. A més ha afirmat que alguns esdeveniments inevitablement enfrontaran la cancel·lació, la reducció o l’ajornament“.

S’esperava que se celebressin fins a 1,000 Orgulls a Europa en 2020. Si bé l’Associació Europea d’Organitzadors de l’Orgull no té dades sobre el número que s’espera que es vegi afectat, la Sra. Garina va dir que tota la comunitat LGBTI hauria de treballar unida per a donar suport al seu Orgull local.

EPOA, que té 150 membres de Prides en 38 països europeus i autoritza l’esdeveniment anual EuroPride, està planejant més seminaris web i activitats en les pròximes setmanes per a ajudar a Prides amb Coronavirus i recomana que els organitzadors segueixin l’Organització Mundial de la Salut i l’orientació nacional. La seva pròpia junta s’ha vist afectada i la seva reunió prevista a Roma a la fi d’aquest mes s’ha cancel·lat a causa de la gravetat de la situació a Itàlia.

Resultat d'imatges per a "EPOA"

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio