Dijous, maig 16, 2024
18.3 C
Barcelona

‘Onward’, la nova peli de Pixar, tindrà el primer personatge LGBTI en una pel·lícula de Disney

25/02/2020 - EFE  

‘Onward’, la nova pel·lícula de Pixar, que arribarà als cinemes el pròxim 6 de març, presentarà al primer personatge LGBTI d’una cinta animada de Disney.

Kori Rau, productora de la pel·lícula al costat de Pete Docter, ha explicat al portal Yahoo que ‘Onward0 compte entre els seus personatges amb Officer Specter, que és una policia cíclope dins del món màgic i mitològic d’aquest projecte, que s’identifica com a lesbiana”.

En la versió original de ‘Onward’, Officer Specter tindrà la veu de l’actriu, productora i guionista Lena Waithe, qui és lesbiana i, a més, una important activista LGBTI a Hollywood.

“Simplement va succeir”, ha dit Kori Rau sobre la inclusió d’aquest personatge en ‘Onward’.

“L’escena, quan l’escrivim, com que encaixava i obria el món una mica, i això és el que volíem”, ha afegit. Donen Scanlon, el realitzador darrere d’aquest film, ha donat suport a les paraules de la productora. “‘Onward’ és un món fantàstic modern i volem representar el món modern”, ha subratllat.

Resultat d'imatges per a "Onward lesbian"

La inclusió d’un personatge LGBTI en una cinta d’animació de Disney, més enllà que sigui un rol secundari, és significatiu, ja que la companyia de Mickey Mouse ha estat històricament vinculada als valors més tradicionals i conservadors de la societat.

En els últims anys hi ha hagut rumors sobre altres personatges que podrien ser LGBTI al cinema d’animació de Disney, encara que el gegant de l’entreteniment no ha confirmat oficialment cap d’ells.

El més conegut ha estat el d’Elsa de les cintes de ‘Frozen‘ però també hi ha hagut històries similars respecte a diversos rols secundaris en ‘Buscant a Dory‘ (2016) i ‘Toy Story 4‘ (2019).

Així mateix, en les pel·lícules recents d’acció real de Disney també s’han donat tímids acostaments a la representació LGBTI, uns intents que molts activistes han considerat insuficients pel seu escàs pes en la trama i per ser sol gestos de cara a la galeria.

Per exemple, Joe Russo, un dels directors de ‘Venjadors: Endgame’ (2019), es va reservar un cameo en el qual interpretava a un home gai en un grup de suport després de l’apocalipsi deslligada per Thanos.

I en l’última cinta de ‘Star Wars’, ‘Star Wars: L’ascens de Skywalker’ (2019), apareixia un petó entre dues dones.

Resultat d'imatges per a "starwars beso lesbico"

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio