Dissabte, desembre 2, 2023
9.5 C
Barcelona

Neix una plataforma veïnal per a recuperar terrenys de la Fira de Montjuïc

Una quarantena d’entitats i associacions veïnals de Barcelona han creat la plataforma ‘La Fira o la Vida’ per a recuperar els terrenys municipals cedits a la Fira de Montjuïc, que proposen destinar a altres usos col·lectius i construir habitatges públics.

Resultado de imagen de Fira de Montjuïc

La plataforma, que agrupa, entre altres, al Centre Social de Sants, a Ecologistes en Acció, a l’Observatori DESC, a Som Paral·lel i al Sindicat d’Inquilins, ha reclamat avui “un debat sobre el futur dels terrenys municipals de la Fira de Montjuïc”.

Representants de la plataforma han explicat avui en roda de premsa davant les torres venecianes de Plaza España que el recinte firal de Montjuïc ocupa 27 hectàrees de sòl públic en el centre de Barcelona i han informat que la cessió actual d’aquests terrenys acaba en 2025, però asseguren que l’ajuntament ja ha signat un acord amb la Generalitat i la Cambra de Comerç per a prorrogar-la.

Segons la plataforma, el projecte de renovació del recinte firal que impulsa la Fira, anomenat “Univers Montjuïc”, no ha estat explicat amb detall, per la qual cosa demana que l’ajuntament “s’abstingui de ratificar el pla de finançament del projecte sense abans donar a conèixer els detalls”.

També exigeix obrir “un debat de ciutat i deliberar amb la societat civil organitzada, des d’ara fins a desembre de 2025, sobre quin ha de ser la destinació dels terrenys municipals”.

En el marc d’aquest debat i sota el lema #LaFiraOLaVida, la plataforma aposta per elaborar un projecte participatiu “per a transformar l’actual recinte firal en un barri obert i ple de vida, amb milers d’habitatges públics, llocs productius arrelats en el territori, equipaments de proximitat per al veïnat i espais públics verds i inclusius”.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio