Dimecres, febrer 28, 2024
11.7 C
Barcelona

Mor Miquel López Molina, activista LGTBI des dels 80

Miquel López Molina, activista LGTBI i militant del FAGC, ha mort 64 anys d’edat a la seva localitat Corbera de Llobregat . Implicat en la defensa dels drets i les llibertats del col·lectiu LGTBI va formar part del FAG als vuitanta i posteriorment del Col·lectiu Gai de Barcelona i Triangle Rosa. 

Durant uns anys també va estar al capdavant de la Revista Infogai i també va encapçalar el programa de ràdio ‘L’Hora Gai‘, que va ser el primer programa gai de tot l’estat i que es va realitzar des del municipi de Santa Coloma de Gramenet on va compartir moltes matinades amb els seus companys i activistes en aquell programa. També va construir el Col·lectiu de Professors Gais de Catalunya, va ser la veu del moviment LGTBI de Catalunya a la ILGA i, en l’àmbit professional, va ser catedràtic de català i professor a l’ensenyament secundari. També va ser regidor a l’Ajuntament de Corbera de Llobregat municipi on vivia. Segons ha informat el compte de Twitter del mateix Ajuntament així com la Plataforma LGTBI ha mort després d’una llarga malaltia.

Missatges de racord

Armand de Fluvià, Jordi Valls, Jordi Samsó i Eugeni Rodríguez van compartir amb ell anys d’activisme li han dedicat unes paraules: “Miquel, tens tot el nostre reconeixement i estaràs sempre entre nosaltres. Sabem que formes part de la història del moviment LGTBI de Catalunya”.

Redacció
Equip de redacció d'Orgull Ràdio