Dimecres, febrer 21, 2024
14.1 C
Barcelona

Més de mil persones firmen per una manifestació LGBT en vehicles

  01/06/2020 - Aleix Jaime 

La pandèmia global per la Covid-19, ha causat que el mes del Pride d’aquest any es vegi totalment afectat. Tot i això, una petició realitzada a Change.org, podria fer que aquest fet canviés i es realitzés una manifestació LGBT alternativa.

El 23 de maig es va realitzar la manifestació convocada per VOX en contra del Govern de Sánchez i la seva gestió davant la crisi sanitària. Aquesta es va realitzar per diferents regions de l’Estat espanyol des de cotxes i motocicletes. La manifestació duta a terme a Barcelona va acabar, malauradament, amb un atac LGBT-fòbic. Dos nois que mostraven la bandera del col·lectiu en contra de la protesta, varen ser escridassats i insultats per diferents participants.

Manifestació LGBT 2020

Amb aquest context, i amb el fet que a causa del confinament s’han ajornat o anul·lat els Pride d’enguany, s’ha impulsat una iniciativa a favor de crear una reivindicació LGBT alternativa.

La petició realitzada per Jordi Lluís a la plataforma Change.org, proposa realitzar una manifestació LGBT de la mateixa manera que es va realitzar la de VOX, és a dir, des dels vehicles. D’aquesta manera, es reivindicaria de forma pacífica i cívica els drets de la comunitat. A més, la iniciativa afirma que no es pot permetre que s’anul·lin les reivindicacions del col·lectiu, mentre es permet manifestar-se a “associacions polítiques que van en contra dels drets i llibertats LGBT”.

La petició, que ja compta amb més d’un miler de firmes, podria suposar el retorn de la manifestació LGBT de l’any 2020. A més, es realitzaria per totes les regions de l’Estat espanyol. Tanmateix, seria una reivindicació històrica dins la lluita pels drets LGBT.